Willem Mast, één van de weinige goed spelende VZOD-ers

De Falers. Zo noemde een vriendengroepje binnen VZOD zich gekscherend jaren geleden. De Falers hebben VZOD al weer een tijdje geleden verlaten, een ieder zo zijn eigen kant op. Maar dat de falersgeest tijdens de wedstrijd van afgelopen zaterdag binnen de gelederen van VZOD/vdBoon nog zo duidelijk zou blijven rondzweven had toch niemand verwacht. Het gevolg was een schromelijk verlies, zij het nipt met 11-10, in Hillegom tegen hekkensluiter SDO.

Na de euforische overwinning op koploper Huizen een week eerder ging het vlaggenschip VZOD/vdBoon afgelopen zaterdag met dezelfde bezetting vol vertrouwen naar Hillegom voor de uitwedstrijd tegen hekkensluiter SDO. Een belangrijke wedstrijd, want een overwinning op SDO betekende dat degradatie zo goed als uitgesloten zou zijn voor de ploeg uit Kudelstaart. Een vierpuntenwedstrijd dus. Maar degene die dacht dat VZOD/vdBoon deze wedstrijd wel even zou winnen kwam bedrogen uit. Het verwachte vertrouwen bleek ver te zoeken getuige de enorme moeite die VZOD had om tot scoren te komen. Pas bij een 2-0 achterstand lukte het Willem Mast, één van de weinig goed spelende VZOD-ers, om iets terug te doen. 2-1.

Dat bracht echter nog geen kentering in de wedstrijd, want een vervolg hierop kwam pas bij een 4-1 achterstand door doelpunten van Miriam van Soest en Anika van Os. Met de zo bereikte 4-3 stand gingen de ploegen de rust in. Even tijd om na rust orde op zaken te kunnen stellen.
Gezien het scoreverloop leek dat ook te gaan gebeuren, want via doelpunten van achtereenvolgens Miriam van Soest, Willem Mast en Martijn Vervark kwam VZOD/vdBoon bij een 6-6 stand voor het eerst in de wedstrijd op gelijke hoogte. De goede weg leek ingeslagen, want door doelpunten van Eline Ruessink en Bart Verheul werd de reeks van aaneengesloten doelpunten van VZOD/vdBoon nog groter. Voor het eerst in de wedstrijd waren de blauwzwarten op voorsprong gekomen, 6-8. De voorsprong van twee doelpunten werd geconsolideerd tot een stand van 8-10 door doelpunten van Martijn Vervark en Eline Ruessink en er leek op dat moment niets meer aan de hand. Zeker na de overwinning op de koploper een week eerder zou deze wedstrijd toch goed uitgespeeld moeten kunnen worden. Zeker ook omdat na de slechte start in de eerste helft de concentratie nu toch wel aanwezig zou moeten zijn. Helaas telde een gewaarschuwd mens bij VZOD/vdBoon niet voor twee, want het leverde niet de gewenste verdubbeling op van de concentratie die nodig was om deze wedstrijd tot een goed einde te brengen. Het zelfde gebrek aan alertheid als bij eerdere tegendoelpunten stelden de spelers van SDO in staat om nog driemaal te scoren, voldoende om de winst in eigen huis te houden. Zij bezorgden met deze 11-10 overwinning hun concurrenten uit Kudelstaart wel een heel pijnlijk verlies, omdat nu ook VZOD/vdBoon nog niet veilig staat.

“De prachtige prestatie van afgelopen week kon niet herhaald worden”, aldus trainer en coach Klaas Bosman. “VZOD/vdBoon kwam niet lekker in de wedstrijd, haalde niet het eigen niveau, maakte het te statisch en verdedigde niet scherp genoeg. Daarnaast was men niet effectief genoeg met de mogelijkheden die werden gecreëerd. Desondanks een spannende wedstrijd, waar de Hillegommers wel heel rijk in beloond werden.”

De volgende wedstrijd is pas weer op 6 maart om 16.45 uur in de Proosdijhal te Kudelstaart tegen het één plaats hoger geklasseerde Atlantis uit Mijdrecht. Een wedstrijd waarin VZOD/vdBoon wat recht te zetten heeft, dus kom kijken en moedig ze met hart en ziel aan.