Zaterdag 8 juni mochten de F pupillen van ckv VZOD aantreden tegen Velocitas in Leiderdorp. Deze tegenstander had vorige week punten laten liggen en daardoor stond VZOD met 7 punten bovenaan in de poule. Velocitas had nu 6 punten en moest dus winnen om VZOD voorbij te gaan.

We begonnen de wedstrijd goed en kwamen met 0-1 voor door een treffer van Sophie. Velocitas was de vorige keer ook al een sterke tegenstander gebleken, met spelers die makkelijk scoren. De stand kwam al snel op 3-2, bij 5-2 mocht VZOD een superspeler inzetten, en dat bleek Tygo met recht te zijn! Hij scoorde tweemaal achter elkaar. Met rust stond het 6-4. Coach Suzan sprak het team toe en zei hen te blijven knokken en niet op te geven.  Na rust werd het al snel 7-4 en was Hannah dit keer de superspeler, de anderen wisten haar goed uit te spelen en ook zij scoorde er twee. 7-6. Met nog tien minuten resterend was het superspannend en ging de bal als een razende van de ene kant van het veld naar de andere, beide teams scoorde nog een maal. 8-7.

Met nog een minuut op de klok gaf de scheids aan dat de laatste aanval gespeeld ging worden, VZOD had de bal en Sophie stond vrij onder de paal. Iedereen hield de adem in toen ze schoot… En jawel, ze maakte de gelijkmaker, 8-8. Het eindsignaal klonk en de spelers en coach van de F1 waren door het dolle, we zijn kampioen!!! Het meegereisd publiek ging uit zijn dak en thuis in het clubhuis aan de Wim Kandreef werden medailles en taart klaargezet. Hier vierde het team een feestje met zijn allen. Wat een leuke afsluiter van het veldseizoen!

Op de foto: staand: Tygo, Fedde, Hannah en Suzan

zittend:  Jesse, Sophie en Liz