Voor een aantal kinderen van de VZOD E2 was het afgelopen zaterdag de eerste keer dat zij mochten aantreden in de Proosdijhal. De E2 traint in de Rietpluim en dus was deze grote hal wel even slikken. Na een professionele warming up en dito teambespreking werden de handen geschud van tegenstander Rapid E2. Gelijk schoot VZOD uit de startblokken met een sterk spelend collectief. De eerste kansen waren duidelijk te vinden aan de Kudelstaartse kant.

Bas speelde iedereen vakkundig aan en zo kwamen de gevaarlijke dames Amy en Stella in aanvalspositie. Het verdedigen verdient nog de nodige aandacht want de tegenstander nam doorloopballen. De fanatieke interim coach Eric probeerde alles te roepen, maar de concentratie van de spelers was hoog. Bram kwam in de ploeg en hij kreeg veel kansen om een doelpunt te maken. Sneller dan zijn schaduw schoot hij de verdediging van Rapid aan flarden. Leidsman van der Zwaard had zijn handen vol aan deze hoogstaande pot en het publiek hield het niet meer.

VZOD keek inmiddels tegen een 0-5 achterstand aan. Uiteindelijk werd de rush van VZOD beloont. Net na rust scoorde Amy een afstandsschot. Het publiek stond op de banken en ook de geblesseerde Demi hield het niet meer van de spanning! Isa bewaarde de rust en coördineerde de aanvallen. Het enthousiasme van opkomend talent Dejan kon niet voorkomen dat Rapid nog 2 goals scoorde. Eindstand: een geflatteerde 1-7. Na het handen schudden stond het toetje op het programma: de strafworpen. Met een 3-3 stand kon teruggekeken worden op een prima korfbalmiddagje waarin we de overwinning niet cadeau deden. Zaterdag Fiks uit, altijd lastig.