Afgelopen zaterdag was het dan ook voor de C1 van VZOD zover. Na alle kampioenschappen van de vele VZOD teams op SuperZaterdag, mochten zij voor de 2de keer proberen om hun kampioenschap binnen te halen. Toen twee weken geleden in de laatste minuut werd verloren, was de  teleurstelling zeer groot. Maar dat kon nu recht gezet worden. Bij winst zou de titel alsnog binnen zijn.

De spelers van de C1 begonnen voortvarend. Verdedigend stond het goed en in de aanval werd het ondertussen vertrouwde spel mooi uitgevoerd. Binnen no time stond er een 2-0 score op het bord en werd er van functie gewisseld. De tweede aanval had het iets lastiger met de druk die de tegenstander hun gaf, maar profiteerde daar uiteindelijk ook goed van. Met schitterende lange lijnen werd hieronder uit gespeeld en gescoord.

Met een ruime 4-0 ruststand werd de kleedkamer op gezocht. Een geruststellende stand, maar niet eentje om bij te verslappen. Dat werd niet gedaan, maar de tweede helft lukte er aanvallend niet veel meer. Gelukkig stond de verdediging goed en werd er uiteindelijk met een 4-2 stand afgefloten.

Kampioenen! Helaas niet met de mooiste wedstrijd van het seizoen. Maar als team heeft de C1 hun groei dit seizoen duidelijk laten zien. Qua spel, maar vooral qua professionaliteit hebben ze enorme stappen gemaakt. Inzet op trainen, voorbereiden op wedstrijden en moeiteloos invallen in hogere teams. Al met al en beloning voor een heel seizoen plezier en inzet.

Jasper, Myrthe, Bart, Jedidjah, Cornelis, Melissa, Justin, Joëlle, Gijs, Iris, Ruben en Govert. Heel erg bedankt voor dit mooie korfbal jaar. En op naar het volgende.