Zaterdag 8 oktober reisde de C1 van VZOD af naar Amstelveen voor de belangrijke wedstrijd tegen KVA C2. Bij een gelijkspel of winst konden de VZOD-ers zich kronen tot kampioen van de najaarscompetitie.Onder het toeziend oog van veel meegereisde ouders maakten beide ploegen er een spannende wedstrijd van, waarin de doelpunten lange tijd schaars waren. De eerste verdediging gaf weinig kansen weg. Vooral Jasper wist zijn gedreven mannetje prima van scoren af te houden. Laat in de eerste helft wist Esmee met een mooi schot de 0-1 binnen te schieten. Wat ook de ruststand was. KVA begon net even iets scherper aan de 2e helft en zij kwamen dan ook verdiend terug op 1-1. De 2e aanval creëerde een paar mooie kansen en het was Jasper die zijn goede wedstrijd bekroonde met een doorloopbal, 1-2. Met nog negen minuten te gaan bleef de wedstrijd spannend. Veerle, net in het veld, verraste haar tegenstander en scoorde met een snelle doorloopbal de verlossende 1-3. In de laatste minuten bepaalde Jens met een mooie dieptebal op aangeven van Esmee de eindstand op 1-4.

VZOD C1 Kampioen! Na de wedstrijd werden de medailles uitgereikt. Maar het kampioensfeestje werd door de C1 nog een weekje uitgesteld, om na de laatste wedstrijd van de najaarscompetitie het ongeslagen kampioenschap te kunnen vieren. En dat feestje kwam er! Een week na het behalen van het kampioenschap liet de C1 in de uitwedstrijd tegen het Nieuw-Vennepse KIOS C3 zien de terechte kampioen te zijn. Na een moeizame en doelpuntloze 1e helft gaven de Kudelstaarters in de 2e helft gas. Door doelpunten van Esmee (2x), Jasper (2x), Joep en Tibbe werd ook de laatste wedstrijd van de najaarscompetitie gewonnen en was het ongeslagen kampioenschap binnen.