goede invalbeurt van Mirjam van Soest

Afgelopen zaterdag werd op een stormachtig korfbalcomplex aan de Wim Kandreef de wedstrijd gespeeld tussen VZOD/vd Boon auto’s en Vlug & Vaardig uit Amsterdam. Slechte wedstrijden moet je ook winnen en dit was er zo één. VZOD trok in deze draak van een wedstrijd met 7-5 aan het langste eind en gaat soeverein aan kop. Het spel van de Kudelstaartse korfballers, wat gekenmerkt wordt door techniek en fijngevoeligheid, werd vandaag gehinderd door de weersomstandigheden. Onder bijzonder krachtige wind moest er vandaag aangetreden worden tegen V&V. Een tegenstander die de laatste jaren opgerold wordt met minstens tien goals verschil. Maar op een dag als vandaag is dit geen zekerheidje. Het eerste wapenfeit van de wedstrijd was een jammerlijk gemiste strafworp aan VZOD-zijde maar via afstandsschoten van Martijn Vervark en de niet geheel fitte Bart Verheul stond het binnen 10 minuten al 2-0. Het andere vak had het niet makkelijk, mede omdat wegens blessures Donja Passies en Arjan de Boer ontbraken. Zij werden uitstekend vervangen door Mirjam van Soest en Eric Spaargaren. Toch was het uiteindelijk, acht minuten vóór rust, Josine Verburg die de 3-0 scoorde. De thee werd opgezocht bij 3-1 omdat V&V uit een scrimmage een strafworp versierde die benut werd.

Na rust scoorde Vervark direct de 4-1, helaas gevolgd door twee gemiste strafworpen van Maaike Heil. V&V bleef zodoende aan het elastiek en scoorde de 4-2. VZOD/vd Boon auto’s morste teveel 100% kansen en liet V&V daarmee onnodig te lang in de wedstrijd, hoewel VZOD vandaag weinig kansen weg gaf. Toch was het Spaargaren die, na een prachtig ingestudeerde vrije bal, de 5-2 liet aantekenen. Een kwartier later scoorde hij tevens ook de 6-2. Omdat het nemen van een strafworp bij stormachtige wind een andere techniek vereist werd een door Heil meegekregen strafworp deze keer genomen door Verheul. Hij mist echter ook en het onfortuinlijke VZOD mocht zich gelukkig prijzen dat Vervark later twee heren in de luren legde waarna Verheul zich kon revancheren en de trekker mocht verhalen: 7-2. Een comfortabele voorspong die met redelijk gedisciplineerd spel bereikt was. Toch liet VZOD het, net als eerder tegen Atlantis, in de slotfase nog onnodig spannend worden door een aantal malen slordig te verdedigen en V&V kwam terug tot 7-4. Gelukkig was de voorsprong toereikend genoeg waardoor de winst niet meer in gevaar kwam. De Amsterdammers scoorden nog éénmaal, maar konden met een 7-5 nederlaag naar huis terugkeren. Trainer/coach Klaas Bosman na afloop: “Slechte wedstrijden moet je ook winnen, dit was een erg slechte. Toch zijn we door hard werken nooit in de problemen geweest. VZOD had vandaag, mede door de harde wind, moeite met zichzelf; niet met de tegenstander. Positief is wat de invallers van Soest en Spaargaren brachten”.  Komende zaterdag gaat VZOD om 15.30 uur op bezoek bij Esdo in Kockengen. Vermeldenswaard is dat alle seniorenteams van VZOD in hun poules met de maximale score alleen aan kop gaan. VZOD2 won met 9-7 van V&V 2 terwijl VZOD3 na een stroef begin los ging bij Oranje Nassau: 7-19. Ook de junioren 1 wonnen met 6-3 van DKV en staan trots bovenaan terwijl ook de junioren 2 na een gelijkspel tegen Top (2-2) de minste verliespunten hebben. Bij de jeugd is zelfs al een kampioenschap binnen. De E1 is ongeslagen 1e in de poule en heeft de medailles reeds verdiend.