Zaterdag 4 februari speelde VZOD/BIM B2 in Leiden tegen KZ Danaïden. Een toch wel lastige tegenstander als je niet volop geconcentreerd bent. En dat laatste waren de Kudelstaarters zeker wel, want al rap stonden zij door een doorloopbal van Sven en een afstandsschot van Bastiaan met 0-2 voor.

KZ Danaïden klampte nog wel aan met een tegentreffer maar geduldig werd door VZOD in de aanval actief gezocht naar de juiste kansen. Zo scoorde Kim van afstand en was het Bastiaan die van dichtbij raak schoot: 1-4. Punt voor punt werd gespeeld en in de verdediging lag de focus er vol op. Een goal maken kan niet zonder aangeef en het reboundwerk van bijvoorbeeld Noëlla en Lotte, en zo kun je anderen in staat stellen om de scoren, echt teamwork. Toch pakten Noëlla en Lotte ook hun kansjes mee maar hadden de pech dat de bal net uit de korf draaide. Jurre had vanmiddag een grote tegenstander en kwam desondanks toch een aantal keer mooi tot schot, helaas troffen deze net geen doel. Voor de rust wist Sven nog een keer te scoren en zo werd de kleedkamer opgezocht met een

1-5 ruststand. De wedstrijd was nog allerminst gelopen en het was zaak om de lijn door te zetten. De belangrijke eerste goal naar rust na werd al binnen acht seconden gemaakt door Jasper, een mooie snelle doorloopbal: 1-6. Alice was licht geblesseerd uit de eerste helft gekomen maar dat weerhield haar er niet van om overal tussen te zitten en zo heel wat ballen te stelen. Zo werd er keihard gewerkt voor en met elkaar en konden Sven en Bas er een paar scoren: 2-8. Opnieuw een doorloopbal van Jasper, nu van ver, betekende de 3-9. Na ook een doorloopbal van Sven deed KZ Danaïden nog een duit in het zakje: 4-10.

De stand doet anders vermoeden want KZ Danaïden is een lastige tegenstander, maar door de wedstrijdinstelling van VZOD was er voor de tegenstander vandaag niets te halen. Een bovenhandse doorloopbal van Nikita betekende de 4-11 en na een tegengoal was het Bastiaan die van afstand de laatste treffer voor de Kudelstaarters maakte zodat de eindstand in deze voortreffelijke teamprestatie werd bepaald op 6-12.