Afgelopen zaterdag speelde VZOD/BIM B2 thuis de eerste veldwedstrijd tegen Fiks B2. Een bekende tegenstander met garantie op spanning. Zo ook vandaag weer. VZOD/BIM begon sterk aan het duel en het was Noëlla die met een mooie doorloopbal de spits afbeet: 1-0. De Kudelstaarters speelden lekker attractief en vlot in de aanval hetgeen resulteerde in een treffer van Bastiaan. Fiks moest nog even op gang komen maar scoorde tweemaal achter elkaar: 2-2.

Maar direct na de vakwissel was het Jurre die van afstand subliem raak schoot en zo VZOD/BIM weer met 3-2 op voorsprong bracht. Dit was mede te danken aan het verdedigingsvak met Kim, Alice, Jasper en Sven die strak aan het voorverdedigen waren en goed op elkaar aan het letten en zo het Fiks heel erg lastig maakte. Uiteindelijk kon ook in dat vak een doelpunt van Fiks niet uitblijven en kwamen zij langszij. Helaas prikten zij er vlak voor rust nog eentje in, waardoor met 3-4 de kleedkamers opgezocht werd. In de rust benadrukte de coach de goede dingen en waarschuwde om alert te blijven want Fiks heeft genoeg aan een klein kansje.

Na rust was het Jasper die na een mooie aanval gelijk van afstand raak knalde, de belangrijke eerste goal na rust: 4-4. Maar ook Fiks stond weer snel op scherp en scoorde tweemaal op rij. Gelukkig deed Sven dit voor de blauw/zwarten ook en met een doorloopbal én een afstandsschot zette hij de stand weer gelijk: 6-6. Stoïcijns en geconcentreerd doorgaan en punt voor punt spelen, was het credo. Bastiaan zette VZOD/BIM van afstand weer op een 7-6 voorsprong. Het was zaak om de focus te houden, kort te blijven verdedigen en de marge proberen te vergroten. Nikita had onder de paal werkelijk elke rebound, dus haar tegenstandster zal hier s’ nachts nog wel eens van wakker schrikken. Zodoende kon dit vak meerdere keren schieten. Alleen door pech in de afronding wilde de bal er maar niet in. En dan weet je, dan valt ie een keer aan de andere kant: 7-7. Nog niets aan de hand, maar Fiks beschikte deze middag over de langste adem en VZOD/BIM kon niet meer brengen wat het eerder  nog wel deed. Ze bleven knokken en elkaar oppeppen, maar het geluk in de afwerking ontbrak. In de slotfase scoorde Fiks nog driemaal en zo ging de wedstrijd geflatteerd verloren, maar VZOD/BIM kan terugkijken op een hele goede wedstrijd, die helaas net iets te lang duurde.