Na het 4-4 gelijkspel van vorige week (zie foto) vertrok VZOD B1 afgelopen zaterdag vol goede moed richting Leiderdorp. Er werd een spannende wedstrijd verwacht: de nummer 7 tegen de nummer 6 van de poule.  VZOD begon scherp aan de wedstrijd en al in de tweede aanval werd het 0-1 door een strafworp van Sarah. Door goed samenspel en goede passing bleef VZOD scoren, waardoor het na ongeveer 10 minuten 3-3 stond door doorloopballen van Janou en Diya. Alex ging daarna door met meerdere sterke rebounds, maar dit mocht helaas niet baten. Velocitas begon scherper te schieten en VZOD had het moeilijk in de aanval, waardoor we gingen rusten met een 8-3 achterstand.

We bespraken met elkaar dat we scherp waren begonnen, maar dat er in de tweede helft meer beweging nodig was om te scoren. Daarnaast gingen we wat scherper verdedigen en wat meer druk zetten op het schot. Met een wisseling in de vakken en nog wat positieve woorden van Faya gingen we verder en begon VZOD weer scherp aan de tweede helft. Door een schot van Sarah, een doorloopbal van Jasper door een goed ingesneden aangeef van Babette en een strafworp van Diya stond het al snel 9-6 en was de spanning weer terug. Daarna volgde een mooi moment: Mika maakte de 9-7, een belangrijk doelpunt, en daarnaast ook zijn eerste competitiedoelpunt ooit!

Helaas kon de B1 niet dichterbij komen; het werd 10-7 en even later maakte invaller Noëlla het laatste doelpunt van de middag: de 10-8 door een strafworp. De B1 ging met geheven hoofden weer naar huis, op naar volgende week, wanneer weer een spannende wedstrijd wordt verwacht: tegen de nummer 5 Pernix.