Het najaarsseizoen voor de B1 van VZOD is afgelopen zaterdag  afgesloten met het kampioenschap. Het was een veldseizoen waarin goede wedstrijden werden afgewisseld met wat mindere wedstrijden. Ondanks dat was de laatste wedstrijd de inzet voor de eerste plek. De enige vraag was of dit team de zenuwen onder controle had om een goede wedstrijd voor eigen publiek te kunnen spelen. De regenachtige week werd, zoals voorspeld, ook met een regenachtige zaterdag afgesloten. Dus werd de wedstrijd, geleid door Eric Spaargaren, onder drijfnatte omstandigheden gespeeld. Twee weken eerder was ZKV uit Zaandam ook al de tegenstander en toen werd hier ruimschoots van gewonnen met 2-9. Onderschatting speelde dus een cruciale rol. Een motiverende peptalk en wijze woorden van de coach vormden de start van de laatste wedstrijd op het veld.

Zoals verwacht en afgesproken begon de B1 scherp en gefocust aan de wedstrijd. Ze kwamen al snel op een riante voorsprong. ZKV werd hier en daar gevaarlijk maar door het goede verdedigen van VZOD werd het niet té gevaarlijk. Met lange aanvallen en vele schoten had VZOD een goede eerste helft neergezet. De rust werd bereikt met een 6-1 stand. Dit had veel hoger kunnen liggen, maar het natte weer maakte het spel een stuk moeilijker en voorzichtiger. De tweede helft begon in dezelfde weersomstandigheden en ondanks dat de focus en concentratie wat waren weg geëbd bleven de doelpunten vallen. Het kampioenschap kon de B1’ers van VZOD bijna niet meer ontgaan. Het enige doel was nog de wedstrijd zo goed mogelijk afsluiten en een zo hoog mogelijke score neer zetten.

De tweede helft was een kopie van de eerste helft. Een veel beter VZOD dat de wedstrijd domineerde van begin tot eind. Met lange aanvallen, scherp verdedigen en bij de omschakeling snel de bal weer in de aanval brengen. Na zestig minuten spelen vond scheidsrechter Eric Spaargaren het genoeg geweest en stond er een riante 11-2 stand op het scorebord. Met negen punten uit zes wedstrijden hebben de leerlingen van coaches Wouter Vermeulen en Barry van Limpt een prima eerste seizoenshelft gedraaid. Nu is het zaak om deze vorm mee te nemen de zaalperiode in.

“Waar we soms laconiek waren in bepaalde wedstrijden, was het deze wedstrijd alles of niets. We zijn uitgegaan van onze eigen kracht en hebben deze wedstrijd vanaf de eerste seconde gedomineerd. De taak was om de tegenstander meteen bij balverlies vast te zetten en dat is uitstekend gebeurd. Deze vorm moeten we vast houden en de stijgende lijn doortrekken de zaal in.” aldus coach Wouter Vermeulen.  Gefeliciteerd dames, heren en coaches met dit prachtige kampioenschap!