Pupil 28 feb 09Het was weer een echte VZOD-dag in de Kudelstaartse Proosdijhal. Met zeven thuisspelende teams kleuren de tribunes de hele dag blauw. Een belangrijke dag ook, vooral voor VZOD A2. Zij zijn nog de enige ploeg met kans op het kampioenschap, nadat de hoofdmacht op 7 februari een gevoelig verlies leed tegen Oranje Nassau. Voor VZOD/Victory 1 is de druk er echt af en dat zie je in het spel terug. Nadat 14 dagen geleden Vlug & Vaardig opgerold was moest deze zaterdag DTS Enkhuizen toezien dat VZOD een monsterscore op het bord zette. En dat nog wel met een gehavende ploeg welke aangevuld werd met A1-speelsters Anika van Os en Josine Verburg. Twee nòg jongere dames werden eveneens aan het publiek voorgesteld. In het Pupil van de Week shirt stonden deze week Keziah Tam-A-Kiam en Marissa van de Ende met de door LMB-de Jong gesponsorde ballen. Beide speelsters van de D2 zijn nog maar kort bij VZOD en dus was de kennismaking met de vele supporters best eng.

De wedstrijd verliep zoals gezegd voorspoedig en 19-10 eindstand was er één waar DTS niet over mocht mopperen. Eerder op de dag was vooral de wedstrijd van de junioren A2 er één waar alle aandacht op was gericht. Met nog 3 wedstrijden te gaan stond de A2 één puntje achter koploper Haarlem en dat was deze zaterdag de tegenstander. Er moest dus gewonnen worden. Niet alleen deze zaterdag maar ook de volgende omdat VZOD dan bij ditzelfde Haarlem op bezoek moet. Een aarzelende start zorgde voor verhitte gemoederen op de tribunes en sommigen konden, gezien de ruststand van 3-7, het niet eens meer opbrengen om te blijven kijken. De laatste kans op een kampioensteam dit zaalseizoen zakte steeds verder weg. Coach Gradus van Limpt had echter nog wat ijzers in het vuur en een tactische wissel zorde ervoor dat het gat weer kleiner werd. 10 minuten na de rust stond er een 7-10 op het bord, weer 10 minuten later echter een prachtige 12-10! Vijf treffers op rij en de toeschouwers werden haast gek! De laatste minuten waren haast ondraagelijk nadat Haarlem nog terugkwam tot 12-11 maar daar bleef het gelukkig bij. Een uitstekende uitgangspositie dus voor komende week. Eén punt zou dan genoeg moeten want de laatste wedstrijd is tegen de nummer laatst, DSO.

De komende weken hopen VZOD 1 en 3 op, onwaarschijnlijke, fouten van de koplopers en vecht VZOD 2 om in de 3e klasse te blijven. Bij de jeugd mocht alleen de D1 de punten bijschrijven. De overige jeugdteams hadden een mindere dag.