alyssa150Dit keer geen verslag van het eerste, vanwege hevige sneeuwval was Ventura Sport genoodzaakt om de wedstrijd af te gelasten. Daarentegen kwam Avanti wel opdagen, waardoor de junioren zich konden gaan opmaken voor een heus spektakelstuk. Het seizoen verloopt zeer matig voor de toekomstige sterspelers van VZOD. Waar men hoopte op een eervolle positie in de top drie, moesten we nu genoegen nemen met een teleurstellende laatste plek. Geen wedstrijd werd met dikke cijfers verloren, maar toch was het telkens de opponent die beslissend kon zijn in de slotfase, waardoor VZOD A1 vervolgens weer met lege handen kwam te staan. Deze zaterdag was het aan de jongelingen om revanche te nemen op Avanti A3, met misschien zelfs een zesde plek in het vooruitzicht.

De wedstrijd begon uitstekend in het voordeel van VZOD/PACA A1. Bal na bal vloog door de korf, en na een kwartier stond het dan ook al 5-1, met doelpunten van Hein van Leeuwen (3x), Alyssa te Riele en Hanna Viet. Avanti deed wel iets terug, maar VZOD bleef zijn voorsprong van vier doelpunten gedurende de eerste helft behouden. Hanna Viet, Alyssa te Riele, Thomas van der Zwaard en Hein van Leeuwen wisten allemaal nog één keer te scoren alvorens de mannen en vrouwen van Arie Verburg tevreden konden kijken naar de tussenstand: 9-5.

De tweede helft kwam Avanti gevaarlijk terug. De junioren begonnen zwak, waardoor de korfballers uit Pijnacker mochten tekenen voor de 9-8. Reden genoeg om weer een tandje bij te zetten. Matchwinnaar Alyssa te Riele scoorde de zeer belangrijke 10-8, waarna Hanna Viet, Thomas van der Zwaard en weer Alyssa te Riele zorgden voor een comfortabele voorsprong. Met 13-8 op het scorebord leek VZOD/PACA A1 aardig op weg naar hun tweede overwinning van het seizoen.

Maar de buit was nog niet binnen, en Avanti toonde hun wilskracht door te blijven strijden. De stand werd teruggebracht naar 13-12. Alles leek weer fout te gaan, totdat Alyssa te Riele zich toonde als een redder in nood. Zij tekende voor de 14-12. Avanti mocht de 14-13 nog maken, maar Ivana van Limpt en Alyssa te Riele (2x) trokken de overwinning uiteindelijk over de streep, met 17-13 als eindstand. Trainer Arie Verburg is tevreden met de twee punten, maar via Twitter laat hij merken dat de ploeg nog mentaal sterker moet worden: ‘’Eindelijk zijn de punten binnen. Mentaal even in zwakte, maar we hebben op tijd de rust weer gevonden’’, zo besloot hij. Na de wedstrijd vierden de junioren dubbel feest, met het jaarlijkse juniorenfeest als afsluiter.