De talentvolle junioren van VZOD worden met regelmaat ingezet in de vier seniorenteams die de vereniging rijk is. Dit zorgt er helaas voor dat ze, na het afvallen van twee spelers, vaak niet met een compleet team kunnen starten. Zaterdag was dit echter niet het geval en mocht de A1 na de winst van de senioren 3, 2 & 1 het rijtje aanvullen.Na de wedstrijd van VZOD/FIQAS 1 waarin handhaving werd behaald was het erg gezellig op het terras en langs de lijn. Het publiek is gedurende de hele wedstrijd goed hoorbaar geweest. En niet zonder reden, want vanaf de eerste minuut van de wedstrijd was de VZOD A1 scherp en doeltreffend. De vaste basisopstelling stond in het veld, met in de aanval Romy de Vos, Maura van Limpt, Vincent Algra en aanvoerder Jeffrey Kunst. In de verdediging stonden Nikki Koningen, Laura Viet, Tom Teeuwen en Diwan Bernsen opgesteld. Het duurde geen 4 minuten voordat er een voorsprong van 2-0 op het bord stond. Daarna duurde het even voordat er weer gescoord werd, het tweede aanvalsvak had in eerste instantie wat moeite met de weersomstandigheden op de Wind Vang Dreef 2. Gelukkig vonden zij uiteindelijk ook de korf, nog voordat de tegenstander TOP A3 uit Sassenheim dat deed. Na de vlammende start van VZOD kwam uiteindelijk ook TOP tot leven en de ploegen die elkaar al drie maal eerder waren tegengekomen bewezen waarom ze aan elkaar gewaagd waren. Het publiek kon genieten van aantrekkelijk korfbal.

Aan de zijde van TOP werd er aanvallend een rustig tempo aangehouden en kon er met zeer dominante aanvallende rebounds veel tot schot gekomen worden. Verdedigend was VZOD dan weliswaar reboundend niet alert genoeg, de ballen werden wel met regelmaat onderschept, mede door de hoge verdedigende druk die de Kudelstaarters op de tegenstander legde. Aanvallend kwamen de blauw zwarte junioren vaak tot een hoog baltempo in een duidelijk en overzichtelijk spel. Dit zorgde voor prachtige assists en slimme kansen. De spelers wisten dat TOP niet volledig zou aansluiten en met name op de onderschepping zou verdedigen. Daar werd goed mee om gegaan, de focus lag op kansen creëren door elkaar vrij te spelen, een tactiek die regelrecht van de spreekwoordelijke heuvel af komt rollen in de vorm van onze vertrekkende hoofdcoach Frits Visser en coach van VZOD/FIQAS 2 Attie van Kooij. Beide heren zijn grotendeels verantwoordelijk voor de tactieken die vertrekkend coach Paul te Riele toepast op het spel van de junioren. Hoogstwaarschijnlijk is dat ook de reden dat de junioren zo feilloos kunnen invallen in de seniorenteams. Iets waar coach te Riele dan weer iets minder blij mee is, vooral als hij er zelf weer eens uit gewisseld word voor een juniorenheer.

De rust ging men in met een een 5-4 voorsprong. Iets waar de junioren op zich tevreden mee mochten zijn, maar niet waren. En gelukkig maar, want dat zorgde ervoor dat de tweede helft wederom een spektakel werd. De VZOD A1 schoot weer uit de startblokken en noteerde binnen no-time een voorsprong van drie punten. Er was meer attentie voor de verdedigende rebounds, er werd zorgvuldiger gepasst en de kansen werden goed geselecteerd. TOP bleef mee scoren maar kon geen doorbraak meer forceren. Voor de Kudelstaarters was de moeilijkste opgave nu om niet helemaal mee te gaan in het enthousiasme van de supporters aan de lijn. Die waren na de vliegende start niet meer stil te krijgen en spoorden steeds maar aan op de meest vreemde acties. Gelukkig zijn de junioren in het veld niet gek te krijgen. Ze kregen wel weer een extra kick van de vele supporters aan de lijn, iets wat in de zaalwedstrijd tegen TOP ook al het geval was. Die verloren ze toen jammerlijk met 18-19, dit keer gingen de junioren er met de punten vandoor en wonnen ze de laatste thuiswedstrijd met 15-10.

Maar nog voordat de scheidsrechter de wedstrijd af kon fluiten, mocht eerst Diwan Bernsen nog naar de kant komen voor een publiekswissel. De juniorenheer die dit jaar minstens net zo vaak in VZOD/FIQAS 2 als in de A1 gespeeld heeft en zelf zijn debuut in VZOD/FIQAS 1 heeft gemaakt, gaat stoppen. Hij gaat zijn tijd stoppen in zijn carrière bij het Korps Mariniers. Uiteraard zonde voor de vereniging maar prachtig voor hem. En een stoere vent als hij heeft dan ook niets van de emmer koud water die hij over zich heen kreeg nadat de wedstrijd was geëindigd. Hij was niet de enige die nat van het veld af ging. Ook Tom Teeuwen, Nikki Koningen en Maura van Limpt kregen een emmertje over zich heen. Zij zullen volgend jaar de senioren gaan versterken. Alle vier veel succes toegewenst!

Helaas zullen ook Lisa Ruessink en Stan Scheper, die tijdens het seizoen moest afhaken in verband met persoonlijke redenen, ook volgend jaar niet te vinden zijn op het korfbalveld. Wij hopen ze dan in ieder geval vaak langs te lijn te mogen verwelkomen!

Volgende week spelen de junioren nog één wedstrijd tegen de Achilles A2 maar die zullen ze weer met een gehavende samenstelling moeten aanvangen. Gelukkig werd de laatste thuiswedstrijd met succes afgesloten en kunnen we spreken van een seizoen waarin alle junioren enorm verbeterd zijn. De grootste uitdaging voor de junioren komt echter nog, coach te Riele heeft namelijk een belachelijk vroege wektijd op de planning staan op de twee ochtenden van het opkomende juniorenkamp. Hopen dat hij de wekbel-traditie van het jeugdkamp niet toepast. Succes alvast!

Tot slot nog een woord van dank aan alle spelers uit de VZOD B1 die zich zo vaak hebben ingezet in de basis of op de bank van de A1. Jullie zijn stuk voor stuk toppers!

En Timmie; #loveyou