Afgelopen zaterdag was het beslissende moment daar voor de VZOD A1. Na een jaar hard werken wisten de juniorenspelers zichzelf te belonen met een kampioenschap door de wedstrijd tegen SDO (H) A1 winnend af te sluiten met een score van 7-15. Dit jaar begon voor de VZOD A1 wat rommelig, zonder eigen trainer of coach werden ze gelukkig opgevangen door trainers van VZOD 3 en VZOD/FIQAS 2, clubhelden Gradus van Limpt en Attie van Kooij. Beiden heren bleken niet alleen verdienstelijk te zijn geweest voor de A1. VZOD 3 heeft de promotie uit de reserve 4e klasse binnen gesleept! Een prachtige prestatie! Omdat voor VZOD 2 de start van het veldseizoen ook wat rommelig verliep mogen zij ook erg trots zijn op handhaving in de 3e klasse! Bij de start van het zaalseizoen besloten Josine Verburg en Paul te Riele het heft in handen te nemen.

Met teambuilding, aansluiting bij de senioren en vooral speelplezier als doelstellingen trapte het duo af met een trainingskamp. Twee dagen zingen, dansen, soms wat slaap, soms wat stinkende kleedkamers, oefenwedstrijden, handshakes en vooral heel veel gelach zorgde ervoor dat de A1 klaar was om het zaalseizoen aan te vangen. Het zaalseizoen had wat ups en downs maar over het algemeen gezien heeft de VZOD A1 een mooi resultaat neergezet. Na een wat summier programma konden de junioren genoegen nemen met 12 punten uit 11,5 wedstrijd. Veel junioren zijn gedurende de zaalperiode verdienstelijk ingezet bij andere, vaak hogere, teams waardoor de resultaten wat verschilden. Maar ook zeker daarom is de VZOD A1 enorm blij met de inzet van de invallers uit de B-aspiranten teams, want zonder hen waren de 12 punten zeker niet behaald! Ook dank aan Thomas van der Zwaard die Josine en Paul kon vervangen bij een wedstrijd in Almere. En ook dank aan Nikki Koningen die zelfs als tegenstander, speler van Sporting West A1, ingevallen heeft. Tom Teeuwen, toen inmiddels alweer onderdeel van de VZOD A1 verzorgde de lastige functie van wedstrijdsecretariaat met verve, waarvoor dank.

De laatste zaalwedstrijd werd gespeeld op de dag van – wederom een hilarische – teamdag waarin in het veld gelukkig meer raak werd gegooid dan op de bowlingbaan vlak daarvoor. Die avond bekeek de A1 nog een TOP-wedstrijd om vervolgens de Ophelialaan een trauma te bezorgen met onder andere een karaokeshow. En toen het veld op, het moest en kon niet anders dan dat de A1 nu kampioen ging worden. Na de inzet van wedstrijdsecretaris Maaike Heil kon de A1 in elke wedstrijd gebruik maken van het volledige team zonder dat dat invloed had op de spelersaantallen van de senioren. Tot het plezier van de spelers van de senioren mochten zij voorprogramma zijn voor alle thuiswedstrijden van de junioren, zodat ook zij aangespoord mochten worden door de enorme supportersschare van de A1. Iets waar de junioren ook enorm dankbaar voor zijn. De ouders, de statafel-mannen, de senioren, Jan en Jopie en alle anderen die het terras vulden tijdens de meestal zonnige wedstrijden, zij maakten de wedstrijden van de A1 een spektakel. Ook dank aan de scheidsrechters die elke thuis-zaterdag weer bereid waren om de wedstrijden de leiden. Geen gemakkelijke opgave, zeker niet als de statafel-mannen, of in de zaal “het hoekje links bovenin” aanwezig waren.

En toen stonden ze daar opeens, op het grasveld van SDO Hillegom, kampioenen in de junioren 3e klasse. Jeff, Vinnie, Tommie, Korfy, Robbie, Diwi, Tes, Es, Rrrromy, An, en Lau van harte gefeliciteerd! Zaterdag 27 mei aanstaande zal de VZOD A1 om 17.00 uur de huldigingswedstrijd spelen tegen TOP/Quoratio A4. Bij winst zullen ze ongeslagen kampioen worden. Bij verlies maakt TOP A4 nog kans op een gedeeld kampioenschap met VZOD. De A1 zal door vele afwezigen junioren worden aangevuld door de B1. De VZOD A1 hoopt tijdens de laatste wedstrijd wederom op een goed gevuld terras. Speciaal voor de gelegenheid zijn er als voorprogramma maar liefst 8 thuiswedstrijden gepland. Tot zaterdag?

Op de foto van links naar rechts: Josine Verburg (coach), Eshter Dol, Anne Wessels, Romy de Vos, Laura Viet, Tessa Kunst, Paul te Riele (coach), Erik Metzler, Vincent Algra, Jeffrey Kunst, Tom Teeuwen en Rob Roy. Op de foto ontbreekt Diwan Bernsen.