De return tegen GKV (H) 3 beloofde op voorhand een interessante wedstrijd te worden. VZOD 2 heeft voor aanvang van deze wedstrijd een voorsprong van 3 punten op het Haagsche GKV. Echter verloren de blauw zwarten de thuiswedstrijd wel met 19-20. Beiden teams hebben nadien niet meer zo een hoge score op het bord gezet.

De supporters en spelers van de selectie van VZOD/FIQAS werden afgelopen zaterdag op de proef gesteld. Het begrip “korfbaldagje” kreeg een heel andere invulling dan gewend. Al om 13.15 uur mocht het eerste team aantreden in de Pijp voor een wedstrijd tegen Triaz. De trouwe supporter heeft daarna nog VZOD 3 zien winnen van KIOS (N) 3 om vervolgens om 20.45 uur de dag pas af te sluiten met de wedstrijd VZOD/FIQAS 2 – GKV (H) 3.

Coach Attie van Kooij had in Den Haag beschikking over maar liefst 15 spelers en dus een hele bank vol. Hij had de video beelden van thuiswedstrijd tegen GKV goed bestudeert en dus startte aanvoerder Anne Verheul voor het eerst dit seizoen niet in de aanval. De verdediging bestond dus uit Anne Verheul, Sharon Uffelie, Tim Alewijnse en Paul te Riele. Starten in een andere functie leek Anne niets te doen, ze had de opdracht gekregen om een goed schietende dame van GKV zoveel mogelijk druk te geven. En dat lukte, meteen in de eerste aanval onderschepte ze de bal die onderweg was naar haar dame. Dat zou ze later nog een aantal keer doen.

Na slechts tien seconden mocht dus het aanvalsvak aan de slag. Dit keer bestaande uit Shewa Bernsen, Fenne van der Zwaard, Frank van den Berg en de van een blessure herstellende Eric Spaargaren. Het liep de eerste aanvallen nog wat rommelig, na een aantal minder goede keuzes kwam de bal vaak snel terug in de handen van GKV. In de verdediging maakte Paul tot twee keer toe een overtreding op zijn heer die resulteerde in vrije worpen. Beiden vrije worpen werden met gemak gescoord en binnen no-time stond het 2-0. Niet veel later viel voor de zwart gelen ook de 3-0 nog.

Het werd tijd om het roer om te gooien. Maar er zullen weinigen gedacht hebben dat de 3-1 zo zou vallen zoals gebeurde. Sharon Uffelie schoot zonder rebound of aangeef zonder blikken of blozen de bal vanaf verre afstand door het mandje. De doffe klap werd al snel overstemd door het gejuich van het goed vertegenwoordigde VZOD publiek. De kurk was van de fles. Het eerste aanvalsvak van de Kudelstaarters vond nu ook hun rust en Eric maakte twee prachtige doelpunten van afstand, de stand was weer gelijk met 3-3. Beiden teams lieten elkaar, net zoals de vorige keer, niet meer uitlopen. Na 30 minuten stond er een voorsprong van 8-10 op het scorebord.

Attie was nog niet tevreden en zette VZOD/FIQAS 2 weer op scherp, in de tweede helft moest de voorsprong worden uitgebouwd. Maar ook in de tweede helft lukte dat de blauw zwarten niet. Pas na meer dan een kwartier gespeeld te hebben kon de 8-12 genoteerd worden na een doelpunt van zowel Sharon als Tim. Het vak dat het verdedigend zo lang had dicht gehouden, inmiddels met Wouter Vermeulen, Lianda van der Schilden en Nils van Os, kreeg zelf niet veel tijd om te scoren, de directe tegenstander van Paul was vervangen door een speler die hem tot twee keer toe te slim af was. Met nog 5 minuten te gaan stond het weer 10-12. Dankzij de inspanningen van het vak dat al zo lang had staan verdedigen in de tweede helft bleef de score na 60 minuten 11-12.

De wijze woorden van Attie van Kooij luidde na de wedstrijd: “Iedereen heeft zijn stinkende best gedaan om de wedstrijd te winnen. Dat het aanvallend minder fraai uitpakte is na een overwinning nog wel te accepteren. Verdedigend hebben we de wedstrijd gewonnen.”

Volgende week speelt VZOD/FIQAS 2 voor de derde maal dit seizoen tegen De Corvers 3. Ditmaal al vroeg in de Proosdijhal, om 13.10 uur.

Meer foto’s van deze wedstrijd zijn hier te vinden.