Op 22 april jl. werd onder koude weersomstandigheden vurig gestreden om de kampioensbekers bij korfbalvereniging VZOD. Het weer was zonnig en droog, maar er stond een fris windje waardoor het koud aanvoelde. Tijdens de wedstrijden was hier echter niets van te merken, de kinderen in het veld speelden enthousiast voor elk punt.

Het schoolkorfbaltoernooi 2015 gaat de boeken in met een record aantal deelnemers, maar liefst 272 kinderen hebben deze dag meegedaan. In de poules met groepen 3/4 streden 25 teams om de hoofdprijs, bij de groepen 5/6 deden 15 teams mee en in de poules van groepen 7/8 18 teams.

Na de poulewedstrijden volgden de kwart- , halve en hele finales, waarin het regelmatig zeer spannend werd. Een aantal wedstrijden moest beslist worden door het nemen van strafworpen. Uiteindelijk stonden de volgende teams op het erepodium; bij groep 3/4 waren dit: 3. Zuidooster, 2. Graankorrel 4, 1. OBS Kudelstaart.

Bij de groepen 5/6 was de uitslag als volgt: 3. Korfpowers (OBS Kudelstaart), 2. Hoeksteen 5A 1. Hoeksteen 6A; de groepen 7/8 hebben de prijzen als volgt verdeeld: 3. Hoeksteen 8C, 2. Korfbalkikkers (Hoeksteen) 1. Natte tosti’s (Antoniusschool). Wethouder Gert-Jan van der Hoeven reikte de prijzen uit aan de moegestreden maar gelukkige kampioenen. De scheidsrechters van deze dag hebben de Fairplayprijs gegeven aan De Graankorrel; de kinderen van deze school hebben het meest sportief het toernooi gespeeld. De Atie Westerdijk Wisseltrofee werd door Atie zelf uitgereikt aan OBS Kudelstaart; deze school heeft over de hele dag geteld met alle teams de meeste punten behaald.

VZOD kijkt terug op een sportieve en gezellige dag waarin veel kinderen, soms voor het eerst kennis maakten met de korfbalsport. De trainingen bij VZOD zijn op maandag- en donderdagavond op hun eigen complex aan de Wim Kandreef in Kudelstaart; de kinderen die de smaak te pakken hebben, zijn uiteraard welkom om een aantal keren mee te trainen.

De foto’s van het schoolkorfbaltoernooi volgen later.