De korfballers van VZOD/FIQAS kregen afgelopen zaterdag bezoek van het op de tweede plaats staande IJsselvogels uit Moordrecht. Een geduchte tegenstander dus voor de nog tegen degradatie vechtende Kudelstaarters, die het moesten doen zonder de geblesseerde Claudia Vervuurt. En dat bleek ook direct na het eerste fluitsignaal van de, overigens goed leidende, scheidsrechter. Binnen zes minuten keek de thuisploeg al tegen een 0-4 achterstand aan. Via de goed spelende Laura Viet wist de thuisploeg voor het eerst de korf te vinden. Langzaam meer zeker kwamen de blauw/zwarten beter in de wedstrijd en halverwege de eerste helft stond er een stand van 6-9 op het scorebord, door doelpunten van Vincent Algra en Thomas van der Zwaard. Via twee benutte strafworpen vonden de Kudelstaarters de aansluitingstreffer: 8-9 en ging het publiek er eens goed voor zitten. Bij deze stand werd de uitgelezen kans op de gelijkmaker helaas gemist door het niet benutten van een strafworp door Laura Viet. De wedstrijd ging in deze fase gelijk op met als resultaat een ruststand van 11-13. In de tweede helft leek alles nog mogelijk.

Hoe anders zou het lopen. Via twee afstandsschoten nam IJsselvogels direct een voorsprong van vier punten. Maar net als in de eerste helft duurde het even voor VZOD/FIQAS op gang kwam. Via Joelle Heil, die een goed lopende aanval prachtig afrondde onder de korf, verscheen de stand 15-17 op het bord. Maar daarmee was het kruid van de thuisploeg wel verschoten. Er werd verdedigend te weinig druk gegeven en daardoor hadden de schutters van de bezoekers alle tijd om aan te leggen en daardoor namen zij halverwege de tweede helft een beslissende voorsprong 15-22. VZOD/FIQSAS speelde aanvallend vaak de diagonale bal, hetgeen voorspelbaar was en dus regelmatig door de omkijkende heren van de tegenstander werd onderschept. Bij het laatste fluitsignaal stond er een geflatteerde stand van 19-31 op het scorebord. Terugkijkend kunnen we spreken van een goede eerste en een teleurstellende tweede helft. Met nog vier wedstrijden te spelen, tegen alle mededegradatie kandidaten hebben de Kudelstaarters handhaving in de tweede klasse nog in eigen hand.

Bij de foto: Laura Viet in de aanval. Foto beschikbaar gesteld en gemaakt door Jaap Maarse