Bart Verheul; 5 doelpunten

Afgelopen zaterdag moest de formatie van Klaas Bosman aantreden tegen GKV uit Den Haag, zonder Donja Passies die elders verplichtingen had, maar met talent Anika van Os. De donderdag voor de wedstrijd getraind op het gras want daar moest zaterdag ook op gespeeld worden. Niet de gehele selectie kon het veld vinden, er waren er een paar die redelijk laat aankwamen. Niet al te best voor de voorbereiding maar de wedstrijd van het 2de, die ervoor speelde, was wat uitgelopen omdat wederom geen scheidsrechter was komen opdagen. Werd er vorige week in de eindfase de wedstrijd nog verloren, nu bleef het 2de van VZOD aan de goede kant van de score en wonnen zij de wedstrijd met 7-10. Gesterkt door deze uitslag begon de hoofdformatie van VZOD1 v/d Boon aan de wedstrijd.

Het 1ste aanvalsvak kwam wat moeilijk op gang zodat GKV de opening voor haar rekening nam, VZOD was wakker geschud  want in de ene aanval na de andere werd de korf gevonden. Via mooie combinaties kwam er al snel  1-5 op het papiertje van de scheidsrechter te staan. VZOD nam wat gas terug, want spelen op gras onder een warm zonnetje met nog een 2de helft voor de boeg, dat vraagt wel wat van je conditie dus zo kon het gebeuren dat GKV tot aan de rust met VZOD mee kon scoren en er zo een ruststand van 4-8 werd bereikt.

Wat er in de rust werd gezegd zullen we waarschijnlijk nooit weten, maar de start van VZOD v/d Boon was niet al te best. De concentratie was weg en binnen 10 min had GKV de stand voor zichzelf weer wat draaglijker gemaakt, 7-8. Net zo mysterieus werd VZOD plotseling weer wakker en deed weer wat het moest doen: korfballen, snelle combinaties maken en wat belangrijk hierbij is; scoren! Na 10 min stond het 7-12 in het voordeel van VZOD en werd de wedstrijd uitgespeeld. VZOD is niet meer in de problemen geweest .De eindstand werd 12-15. Klaas Bosman sprak na de wedstrijd over een prima team prestatie; “VZOD had een prima antwoord op het opportunistische spel van GKV.  Zonder groots te spelen werd er makkelijk gescoord en bepaalden we het scoreverloop. Na vorige week weer een prima resultaat in deze zware competitie.” Volgende week speelt VZOD v/d Boon weer uit, nu tegen Fluks uit Noordwijk. Een zware tegenstander want Fluks speelde vorig seizoen nog in de 2de klasse. Doelpuntenmakers voor VZOD v/d Boon waren, Bart Verheul  5, Willem Mast 3, Eric Spaargaren en Martijn Vervark 2, Josine Verburg, Anika van Os en Eline Ruessink ieder 1.