Kudelstaart – Afgelopen zaterdag mocht VZOD/FIQAS eindelijk weer een thuiswedstrijd spelen. Het weer was geweldig voor een mooie korfbalmiddag. De grote vraag was of VZOD de zegereeks zou kunnen voortzetten. Na 3 gewonnen wedstrijden tegen onbekende ploegen was nu Madjoe uit Rijnsburg de tegenstander. Dit keer geen onbekende rivaal, maar één die men bijna jaarlijks wel tegenkomt en altijd als zeer lastig wordt ervaren. Fysiek sterk, vaak provocerend en tot het eind strijdlustig. VZOD was dus gewaarschuwd en trainer/coach Cor Loef deed er dan ook alles aan om zijn team van meet af aan op scherp te zetten.

En toch was het Madjoe dat direct klappen uitdeelde. Binnen 10 minuten keek VZOD al tegen een 1-5 achterstand aan, waarbij het Kudelstaartse speldenprikje door Hein van Leeuwen werd uitgedeeld. Het gevaar kwam bij Madjoe voornamelijk van de heren. Zij waren aanvallend erg sterk en scoorden zeer gemakkelijk van afstand. Daarentegen bleven diverse kansen uit doorloopballen aan de kant van de thuisploeg onbenut. Vlaggenschip VZOD leek hard op weg om voor het eerst in deze competitie averij op te lopen. Cor Loef sprak de heren van VZOD er persoonlijk op aan dat het nu maar eens afgelopen moest zijn met het slappe verdedigen. De boodschap was duidelijk en bleek niet tegen dovemans oren gericht. VZOD herpakte zich en het betaalde zich gelijk uit in 2 doelpunten van de sterk spelende Jessica Zijerveld. Madjoe zorgde met een tegentreffer weliswaar nog even voor een onderbreking, maar dat bleek als olie op het opgelaaide Kudelstaartse vuur te werken. De aanvallen van VZOD werden steeds langer door veelvuldige rebounds en dito kansen. De blauw-zwarten waren eindelijk op stoom en dat betaalde zich uit in een aaneengesloten reeks van 5 doelpunten voor de thuisploeg. Deze kwamen op naam van Eric Spaargaren (2x), Alyssa te Riele, Dineke Westerhof en Jessica Zijerveld. Er zaten een paar juweeltjes van doelpunten bij die tot stand kwamen na mooie combinaties en goed samenspel. Zo stond het met nog 10 minuten te spelen in de eerste helft opeens 8-6 in het voordeel van de thuisploeg.

Na deze totale ommekeer was opeens VZOD/FIQAS de bovenliggende partij. Cor Loef had zijn spelers daar waar hij ze wilde hebben en hield ze scherp met zijn aanwijzingen. Madjoe wist weliswaar weer te scoren maar VZOD wist bij elk tegendoelpunt er minstens een treffer tegen over te zetten. De voorsprong van 2 doelpunten werd op deze manier tot aan de rust gehandhaafd. Voor VZOD werd daarbij gescoord door Chiel van Leeuwen en Eric Spaargaren, beiden van afstand. Ruststand 10-8.

Na de thee kwam Madjoe weer sterk uit de startblokken. In tegenstelling tot het begin van de wedstrijd verzuimden ze nu echter de kansen af te maken. Gevolg hiervan was dat VZOD/FIQAS de voorsprong verder kon uitbouwen met doelpunten van Chiel van Leeuwen (strafworp) en wederom van Jessica Zijerveld. VZOD bleef vanaf dat moment controle houden en de voorsprong werd niet meer uit handen gegeven. Ondanks de voortdurende strijdlust van de Rijnsburgers verslapten de Kudelstaarters niet nog een keer. VZOD verzuimde wel de voorsprong verder uit te bouwen door enkele slordige plaatsfouten, die door Madjoe genadeloos werden afgestraft. Zo werd er beurtelings gescoord en bleef de marge van 4 doelpunten gehandhaafd. Met nog 12 minuten op de klok werd bij een stand van 15-11 Anika van Os het veld in gebracht voor Dineke Westerhof. VZOD-doelpunten werden tot dan toe gescoord door Jessica (2x), Alyssa, Chiel en last but not least door Hanna Viet. Wederom hielp VZOD middels een plaatsfout Madjoe aan een tegentreffer, maar ook nu werd die door Jessica gepareerd zodat er met nog 5 minuten te spelen een stand van 16-12 op het scorebord kwam te staan. Frank te Riele werd voor de resterende tijd ingebracht voor Wouter Vermeulen. Alyssa te Riele was daarna met haar doelpunt de volgende die een tegentreffer van Madjoe wist te pareren. In de laatste 2 minuten wist Madjoe de marge nog met 2 doelpunten te verkleinen waardoor er een eindstand werd bereikt van 17-15.

Na een zeer slechte start werd er dus toch weer gewonnen en staat VZOD met het maximale aantal punten verrassend aan de leiding in de 2e klasse. Trainer/coach Cor Loef over de wedstrijd: “Als we deze positie willen handhaven zullen we verdedigend nog hard moeten werken om onze tegenstanders sneller op afstand te houden waardoor we eerder wat rustiger kunnen gaan spelen.” Volgend week gaan we in de uitwedstrijd tegen Paal Centraal (Delft) zien of dat lukt.