Het is alweer vier jaar geleden dat de verkiezing “Vrijwilliger van het Jaar” geïntroduceerd is. Nu, vier jaar later, is het een niet meer weg te denken traditie geworden om de “Vrijwilliger van het Jaar” te kiezen. Een mooi initiatief om aan de vereniging duidelijk te maken dat het werk van de vrijwilliger heel erg gewaardeerd wordt. En er zijn nogal wat vrijwilligers die zich, op welke wijze dan ook, inzetten voor onze mooie korfbalvereniging VZOD. Iedereen op zijn of haar eigen wijze. In het bestuur, of in een commissie, maar ook als trainer/trainster, teambegeleider/coach. Als kantinebeheerder of medewerker bardienst. Als onderhoudsmedewerker of papier ophaler. Als organisator, of als uitvoerende. Iedereen met evenveel inzet en plezier. Inzet en plezier voor de vereniging VZOD!

Natuurlijk komt eigenlijk iedereen in aanmerking voor deze titel. Maar wie mag zich, symbolisch voor iedere vrijwilliger, een jaar lang vrijwilliger van het jaar noemen? Toen vier jaar geleden het bestuur zich over dit vraagstuk boog rees al snel de vraag “Wie o Wie”? Maar omdat het moeilijk kiezen bleek, ontstond het idee om de leden zelf te laten spreken en zelf hun “Vrijwilliger van het Jaar” te laten kiezen. Deze formule heeft zijn succes bewezen, gezien het grote aantal formulieren en mailtjes die de afgelopen verkiezingen zijn binnen gekomen om te laten weten wie zo vreselijk zijn of haar best heeft gedaan het afgelopen seizoen en de seizoenen ervoor. Graag liet men weten wie er op de slotdag, aan het einde van de familiedag, nog even extra in het zonnetje gezet mocht worden. De vraag is dan ook, wie zich het komend jaar, “Vrijwilliger van het Jaar” mag noemen?? Wie wordt de opvolger van Atie Westerdijk (2006), Gradus van Limpt jr (2007) en Kees van Pelt (2008)?? Of gaat één van hen opnieuw met de titel aan de haal??

Dit jaar zal deze prestigieuze titel uitgereikt worden op zaterdag 13 juni a.s, als ook nu weer het slotfeest gevierd gaat worden. We hebben begrepen dat de organisatie van deze dag inmiddels is begonnen en opnieuw in vertrouwde handen is van de commissies CNA, W&P en de Kantinecommissie. Dus dat moet helemaal goed komen!
 
De spelregels zijn niet veranderd t.o.v. vorig jaar.
Ook nu kunnen jullie weer drie namen opgeven. Je persoonlijke nummer 1, nummer 2 en nummer 3. En ook nu het verzoek om een korte en mooie motivatie erbij te schrijven, waarom jij vindt waarom hij of zij de “Vrijwilliger van het Jaar” is! Met deze motivatie, gaat de jury aan de slag en zal dit meenemen en verwerken in het juryrapport.

Ook dit jaar kan er weer gemaild worden naar vrijwilliger@vzod.nl

Voor de mensen die niet beschikken over een computer en nog geen mogelijkheid hebben om te mailen, geen probleem, want in de kantine zal ook de “melk-verkiezings-bus” geplaatst worden en is het dus weer mogelijk om één van de formulieren, die weer op de bar bij de bus zullen komen te liggen, in te vullen en deze in de bus te deponeren. Je kan het formulier ook hier downloaden.

Hiermee is de verkiezing voor de “Vrijwilliger van het jaar” weer van start gegaan en laat je stem horen. Heel veel plezier en succes en met het kiezen!

De jury van de verkiezing “Vrijwilliger van het Jaar”.