Het is dinsdagavond zo rond de klok van 12 uur, als ik naar huis toe ga. Thuis aangekomen, doe ik mijn stropdas af, en trek mijn schoenen uit. En moe, maar voldaan, geniet ik nog even na met een glaasje cognac, over het gebeuren van deze avond. En met gevoel van trots mag ik mij nu voorzitter noemen van CKV VZOD.

Een bijzondere avond, waarbij we naast het afscheid van Diana, Marjan en Ronald ook afscheid namen van Arie de Vos als voorzitter van de vereniging. Arie kreeg de gelegenheid om zelf nog afscheid te nemen van de drie eerst genoemde bestuursleden, waar hij enkele jaren mee heeft samengewerkt. Hij bedankte hen voor hun inzet en overhandigde hen de meer als verdiende bos bloemen. Vervolgens mocht hij mij de voorzittershamer overhandigen, wat mij weer in de gelegenheid stelde om een afscheidswoordje te richten tot Arie.
En er is al veel over gezegd en geschreven over wat Arie betekent heeft voor onze vereniging, maar ook naast de vereniging, bijvoorbeeld in het bestuur van de veiling Kudelstaart voor Kudelstaart, en voor kerkelijk centrum de Spil. Daarvoor was hij al koninklijk geëerd.
En met een gevoel van eer en trots mocht ik Arie benoemen tot Ere Voorzitter en hem de gouden VZOD speld opspelden. En van Arie weet ik inmiddels dat wij hem hiermee bijzonder hadden verrast, maar hem ook bijzonder gelukkig hebben gemaakt. Maar ik denk dat hij verderop in deze Treffer, hier zelf nog even op terugblikt.

Het bestuur heeft zich deze avond kort mogen presenteren, en verteld wie er deel uitmaken van de commissie waar zij leiding aangeven. En ik vind dat wij een prachtige groep mensen bij elkaar hebben die VZOD willen besturen, en willen leiden naar de toekomst.
En ook vanaf deze plaats wil ik mijn collega bestuursleden heel veel plezier en succes wensen met hun taak binnen de vereniging. Helaas is tot op heden het ene plekje van voorzitter JTC nog niet ingevuld, en blijft Koos dit voorlopig nog waarnemen. Maar ook Koos wil graag zijn energie geven en zijn tanden zetten in het werk voor de vrijwilligers zaken…….

Maar dat jeugd technisch beleid belangrijk is, zijn wij ons terdege van bewust en daarom blijft Koos dit waarnemen, maar ook de post van vrijwilligers zaken is een belangrijke. Wellicht dat bij het inventariseren van wie wat doet, zou kunnen en willen, er een nieuwe voorzitter JTC gevonden wordt?. En daarom Koos wens ik jou ook bijzonder veel succes toe, en hoop dat er spoedig een opvolger/ster voorgesteld kan worden.
Ook wil ik Atie Westerdijk met haar W en P commissie veel succes wensen.(En natuurlijk met haar werk voor Kinderhof-VZOD) Want het werk wat zij doen, is de reden om het Jeugd Technisch Beleid zinvol te laten zijn. Maar waar de CNA jeugd ook met plezier de activiteiten voor organiseert.
Maar dat er veel werk is voor het nieuwe bestuur moge ook duidelijk zijn. Te denken valt aan het opstellen van het rookbeleid, waar wij U zeker van op de hoogte zullen houden over de voortgang en de plannen hiervan.

Inmiddels is de zaalcompetitie drie weekenden oud, en moeten wij vast stellen dat het met ons eerste nog niet erg wil vlotten. Tegen Oranje Nassau werd thuis op het nippertje verloren, en in de uitwedstrijd tegen DKV afgelopen zaterdag werd een uitzichtloze achterstand goed gemaakt tot 12-12, maar helaas ging ook deze wedstrijd naar de tegenpartij. Ondanks dat het eerste nu puntloos onder aan staat, wil U vragen, om komende zaterdag wel in groten getale aanwezig te zijn, en hen juist nu aan te moedigen. Dus komt allen zaterdag naar de Proosdijhal.
De overige teams zijn goed op koers. Vanaf deze plaats wil ook de geblesseerden een voorspoedig herstel wensen, en hopelijk is iedereen weer snel van de partij.

Dan wil Ik U vanaf deze plaats alvast van harte uitnodigen voor de nieuwjaarsreceptie van 1 januari a.s. Deze vindt traditioneel op nieuwjaarsdag plaats, dus noteer hem alvast in de agenda, verdere details volgen.

Groet, Sietze Fokkema