Afgelopen zaterdag de eerste korfbalwedstrijd in het zaalseizoen. Tegenstander was Thor uit Rotterdam, een bijna 100 jaar oude vereniging met inmiddels nog maar weinig teams. Maar de acht spelers die vandaag namens hen in het veld stonden, klaarden de klus en wonnen met 13-17 van VZOD/FIQAS.De Kudelstaarters spelen, ook in de zaal, met een groot eerste team. Hierdoor ontbeert het aan vastigheden en is eigenlijk de vorm van de dag van het individu belangrijk, en dat was hetgeen er vandaag ontbrak. Thor ging furieus van start en stond binnen drie minuten brutaal met 0-3 voor. Het team van trainer/coach Joe Rijpkema moest nog op gang komen en scoorde na tien minuten via Claudia Vervuurt de eerste treffer. Dit was het startsein voor een inhaalrace en VZOD/FIQAS kroop steeds dichterbij tot er tien minuten voor rust een 5-5 op het scorebord stond. Maar Thor kwam toch weer op voorsprong. Door een gewiekste actie onder de paal van Ruben Maat na een gemiste strafworp werd het opnieuw gelijk, maar spannender zou Thor het niet laten worden.

De rust werd opgezocht met 6-8 en gelijk na rust werd het ook nog 6-10. Toch is dat nog geen onoverbrugbare achterstand in de zaal, maar gezien het spelbeeld zou er toch wel een opmerkelijke opstanding plaats moeten vinden bij VZOD/FIQAS. Zoals bekend was bij het team van trainer/coach Joe Rijpkema, hanteerde Thor het achter verdedigen. Hierbij laten hun verdedigers zich zakken en moet dit bij de korf opgelost worden om in de rebound te komen en een aanval op te zetten. Het is een lelijk schouwspel maar het loont. VZOD/FIQAS had hier grote moeite mee en zag na hun mislukte schoten Thor veel rebounds pakken. Daarbij had Thor een paar scherpschutters in de gelederen die VZOD/FIQAS vandaag zeker niet had.

De vier goals verschil bleven de hele tweede helft gehandhaafd tot het einde (8-12, 10-14, 12-16) met nog wel tweemaal een handig passje stuiterend achter de rug onder de paal die afgemaakt werden door Thomas van der Zwaard en Ruben Maat. VZOD/FIQAS was vanavond vakkundig uit het spel gehaald en had hier een uur lang te weinig antwoord op. Aanvallend te pover en met een zo gering aantal treffers is het in de zaal lastig winnen. Uiteindelijk finishte de wedstrijd op 13-17 maar gelukkig is er aanstaande zaterdag revanche mogelijk tegen Phoenix in Zoetermeer om 16.45 uur.