1 november, Op zaterdag 23 oktober jl. hebben het bestuur van VZOD en een delegatie van KNKV een intentieverklaring getekend die het mogelijk maakt om op het VZOD hoodkwartier een servicepunt in te richten. De door de overheid opgelegde kostenreductie binnen de sportbonden noopte KNKV de regionale kantoren te sluiten. Daarop besloot het regiobestuur Noordwest de mogelijkheden te onderzoeken tot het inrichten van een servicepunt, zodat toch de feeling met de regio kan worden behouden.


foto: Sietze Fokkema en Lex Nannings ondertekenen de intentieverklaring. Verder vlnr Ton Trumpi, Anouk Liebrand, Ronald Gosman, Tini Taams en Peter te Riele.

Onze accommodatie zal het werkterrein worden van o.a. Anouk Liebrand , de verenigingsconsulente. Zij zal vanuit die positie verenigingen met raad en daad op allerlei werkgebieden terzijde staan. Ook zal het Servicepunt de uitvalsbasis worden van de sport-consulenten Leon Simons en Pascal van Tetering. Daarnaast wordt het de vergaderlocatie voor het districtsbestuur en alle overige commissies van het district.


foto: de KNKV-vlag broederlijk naast die van VZOD.

Voor VZOD geeft de samenwerking vele voordelen. Ten eerste verbeteringen van de door ons zo gewaardeerde korte communicatie lijnen naar KNKV. Bovendien zal de regelmatige aanwezigheid van de sportconsulenten de technische staf van onze vereniging helpen in technische vraagstukken. Tenslotte zijn er nog enkele stoffelijke voordelen, bijvoorbeeld de lang gekoesterde wens om een ADSL-verbinding aan te leggen. In de Treffer doet voorzitter Sietze Fokkema één en ander uitgebreid uit de doeken.