Frank Dankelman aangetrokken als trainer/coach voor Senioren 2

TC en bestuur zijn blij nog voor het zomerreces te kunnen melden dat de technische staf compleet is voor het volgende seizoen. Onlangs is het contract getekend met Rob Visscher als hoofdtrainer van VZOD; vorige week is overeenstemming bereikt met Frank Dankelman als coach/trainer voor senioren 2. Frank heeft zelf gekorfbald van kinds af aan, startend bij MEO (uiteindelijk in DKV Victoria opgegaan) tot voor kort nog bij De Vinken. In deze periode heeft hij 2 jaar in de eerste klasse gespeeld met Sporting West. De laatste jaren heeft Frank een aantal interim-functies als coach van seniorenteams gehad. Eerder heeft hij ook ervaring opgedaan als trainer van jeugdteams. Frank is ook actief als scheidsrechter. Met zijn CIOS-achtergrond is hij werkzaam als sportinstructeur. Frank woont in Uithoorn, is getrouwd en samen hebben ze twee kinderen, ook vrouw en kinderen korfballen. Wij vertrouwen op een goede samenwerking met Rob en de selectie; de eerste afspraken zijn gemaakt voor volgend seizoen. We hebben ‘afscheid’ genomen van Gradus, Hans en Piet als
technische staf van het afgelopen seizoen. Maar dat wil niet zeggen dat we hen niet meer terugzien.

 

Hans van Leeuwen zal volgend seizoen Rob bijstaan in een nieuwe functie binnen VZOD, namelijk als teammanager. Wat doet een teammanager? Een teammanager regelt veel zaken voor het team en rondom de wedstrijd die niet direct met technisch beleid te maken hebben, zodat Rob zich kan concentreren op de wedstrijd. Denk bijvoorbeeld aan contact met de aanvoerder van de tegenpartij en scheidsrechter. Hij is ook aanwezig bij de wedstrijd en is dan een tweede paar ogen die meekijkt. Een nieuwe functie dus die in de praktijk nog vorm zal krijgen; Rob heeft hier ervaring mee en ziet dit als een toegevoegde waarde voor het team. Hans gaat deze rol oppakken in de zaalcompetitie.

Gradus van Limpt zal volgend seizoen een vacature invullen die al meerdere jaren openstaat, namelijk Jeugdtrainersbegeleider. Ook een primeur voor VZOD! Een jeugdtrainersbegeleider (JTB) begeleidt de jeugdtrainers zoals het woord al aangeeft; hij kijkt naar hoe een training wordt gegeven, welke methodes worden daarbij gebruikt, wordt de techniek op de juiste wijze aangeboden en opgepakt door de kinderen. Waar nodig kan hij adviseren, ondersteunen en coachen; kortom: train de trainer! Hiermee verwachten we de kwaliteit van de jeugdtrainingen naar een hoger niveau te brengen.

Het contract met Ali Tamriuat is niet verlengd, hij zal volgend jaar actief zijn als trainer van Velocitas 3. Jessica Verheul zal volgend seizoen de trainer/coach van het juniorenteam zijn. Een aantal juniorenspelers gaat over naar de senioren; er blijft dan één team over. Jessica heeft vanwege studie aangegeven volgend seizoen niet beschikbaar te zijn voor de selectie; we zijn blij dat ze op deze manier actief blijft binnen VZOD.

Last but not least: Eric Spaargaren zal volgend seizoen een aantal taken overdragen aan Ivana van Limpt. Eric heeft een geweldige uitdaging voor zich liggen en moet begrijpelijk een aantal taken afstoten. We zijn blij dat Ivana het stokje overneemt. Het team met jeugdtrainers voor volgend seizoen is op dit moment nog niet bekend. We zijn trots en blij dat we met deze technische staf volgend seizoen gaan bouwen en hopen op goede resultaten. We wensen allen hierbij veel succes!