Na twee opeenvolgende winstpartijen togen de Kudelstaartse korfballers van VZOD vol goede moed naar Zeist. Het team was compleet en dus op volle oorlogssterkte. De vorige wedstrijd tegen RDZ in Kudelstaart ging verloren maar dat hield zeker niet in dat er deze keer niets te halen viel. Integendeel, het begin van het duel was voor het team van trainer/coach van Frits Visser. Rustig en geconcentreerd werd er door treffers van Josine Verburg, Eric Spaargaren en Wouter Vermeulen brutaal een voorsprong genomen: 0-3. RDZ kwam echter weer langszij en zo stond het na een kwartier weer gelijk: 3-3. Nadat de VZOD opnieuw op voorsprong gekomen was, gaf RDZ gas en stond het op slag van rust op een comfortabele 8-4 voorsprong.

Het ontbrak VZOD in die fase aan scherpte in de afronding en ook verdedigend liet men wel eens een steekje vallen. Daarbij was RDZ wat gretiger en liet zich de kaas niet van het brood eten. Prettig voor de Kudelstaarters was dat Verburg net voor het rustsignaal nog de 8-5 scoorde waardoor de ruststand toch wat draaglijker werd. Helaas kwamen de Zeistenaren na rust met twee treffers het scherpst uit de kleedkamer. Gelukkig verzilverde VZOD vervolgens twee strafworpen: 10-7. Hoewel het spelbeeld dit niet ondersteunde, is een zaalkorfbalwedstrijd met drie goals zeker nog niet gespeeld. Toch was het RDZ die driemaal op rij scoorde, waardoor de Kudelstaarters (die op sommige momenten een opzwepende “Theo Janssen” ontberen) opnieuw aan het elastiek hingen.

Tien minuten voor tijd kwam Jessica Zijerveld de geblesseerde Verburg vervangen en nu waren het de Kudelstaartse korfballers die, door treffers van Anika van Os, Spaargaren en Bart Verheul, driemaal op rij scoorden: 13-10. Doelpunten geven vertrouwen en dus uitzicht op een goed resultaat. Dit zag je in de slotfase terug bij VZOD want, ofschoon RDZ nog eenmaal scoorde, waren het Zijerveld en Nils van Os die de Kudelstaarters toch nog dichtbij brachten: 14-12. De goedleidende vrouwelijke scheidsrechter floot echter voor de laatste keer vanmiddag en dus werd deze pot helaas verloren.

Misschien dat RDZ de goede slotfase van VZOD ook wel toeliet, maar hoe dan ook, kan deze uitstekende periode (vijf treffers in laatste tien minuten) mentaal wel meegenomen naar de volgende wedstrijd. Deze is aanstaande zaterdag in de Proosdijhal om 18.35 uur tegen Ventura Sport. Trainer/coach Frits Visser na afloop: “Te weinig scherpte in de eerste helft gaf een achterstand. Helaas hebben we dat in de tweede helft niet goed kunnen maken. “