110521vzod1

Door het onnodige verlies vorige week tegen Oranje-Nassau was VZOD/vdBoon in de gevarenzone voor degradatie uit de derde klasse terecht gekomen. Het was dan ook van het grootste belang om afgelopen zaterdag in de thuiswedstrijd, tegen het op de derde plaats staande Madjoe uit Rijnsburg, de punten in Kudelstaart te houden. Madjoe is een fysiek sterke tegenstander waartegen VZOD in het verleden altijd moeilijk in haar eigen spel kon komen. Het is trainer Klaas Bosman zonder meer gelukt om afgelopen week de juiste snaar te raken bij de selectie. Zelden zag het publiek een zo gemotiveerd en gedreven startend VZOD. Vanaf de eerste minuut was het gehele team zeer geconcentreerd en maakte het een gretige indruk. Bosman had ook een tactische wijziging doorgevoerd in de opstelling. Josine Verburg stond in het eerste aanvalsvak op de plaats van Donja Passies die nu in de eerste verdediging startte. Zoals gezegd kende VZOD een vliegende start en scoorde uit de eerste aanval direct via een afstandschot van Willem Mast. Kort daarna scoorde Martijn Vervark zijn eerste van vijf doelpunten in deze wedstrijd. Doordat VZOD/vdBOON liet merken de fysieke strijd aan te willen gaan deze middag, ontstonden met name onder de korf felle krachtmetingen om reboundpositie en balbezit. Madjoe, wakker geschud door de felle start van VZOD, bracht de stand op 2-1 waarna via Eric Spaargaren VZOD weer op twee doelpunten voorspong kwam. Josine Verburg, die een prima wedstrijd speelde, zette na een kwartier spelen 4-1 op het scorebord.  De bezoekers uit Rijnsburg wisten via een vrije bal en een afstandschot de spanning weer terug te brengen. VZOD ging echter onverstoorbaar door op de ingeslagen weg, Bart Verheul was met een schitterende actie onder de korf zijn tegenstander te slim af, waarna Vervark er weer een comfortabele 6-3 voorsprong van maakte. Met nog een doelpunt van Madjoe was de ruststand 6-4 in het voordeel van VZOD/vdBoon.

Wat de coach van Madjoe in de rust gezegd heeft is uw verslaggever niet bekend, maar het heeft zeker gewerkt. Direct na rust een totaal ander wedstrijdbeeld. Madjoe trok in “no-time” het initiatief naar zich toe en was duidelijk de betere ploeg. Dit werd ook in doelpunten uitgedrukt, Madjoe scoorde drie maal op rij en zo keek VZOD/vdBoon na tien minuten in de tweede helft voor het eerst in de wedstrijd tegen een achterstand aan: 6-7. Het antwoord van de thuisploeg kwam direct, een prima doorloopbal van Josine Verburg bracht de ploegen weer in evenwicht. Gelukkig herpakte de Kudelstaartse formatie zich weer en kwam met doelpunten van Donja Passies en Bart Verheul weer aan de goede kant van de score.

Madjoe kwam nog een keer tot op een punt achterstand: 9-8. Daarna leek VZOD met twee doelpunten definitief afstand te nemen. Toen Martijn Vervark 8 minuten voor tijd de stand op 13-9 bracht dacht iedereen aan Kudelstaartse kant dat de buit binnen was. Ook de concentratie in het veld leek te verslappen met als gevolg dat de spanning in de wedstrijd weer volledig terug was na twee doelpunten van de bezoekende ploeg. Met nog vier minuten te spelen stond er een 13-11 stand op het bord, en was de spanning te snijden. In de laatste minuut maakte Martijn Vervark aan alle onzekerheid een einde door de bevrijdende 14-11 te scoren. Na het laatste fluitsignaal uiteraard tevreden gezichten bij de thuisclub na het behalen van deze zwaar bevochten overwinning. Trainer Klaas Bosman: “een prima pot van VZOD waar eindelijk het beste boven kwam. De puzzelstukjes vielen in elkaar. Ik heb een zeer gedreven collectief aan het werk gezien. Daar ben ik trots op”. Volgende week is het op de vierde plaats staande DKV de tegenstander en in de laatste wedstrijd komt titelkandidaat KORBIS op bezoek in Kudelstaart. Met een zelfde inzet en gedrevenheid als afgelopen zaterdag zijn er zeker punten te behalen voor VZOD/vdBOON.