Afgelopen zaterdag reisde VZOD/FIQAS af naar Westzaan om tegen Roda, die ook nog niet gewonnen had, aan te treden. Het werd een spannende pot waarbij pas in de slotfase het verschil werd gemaakt. Het begin was voor Roda dat al snel met 2-0 voor stond. Claudia Vervuurt en Arian Maat zette de Kudelstaarters van afstand vervolgens op het juiste spoor: 3-2. Beide ploegen speelden veel op het schot en hadden het vizier redelijk op scherp staan. Zo stond er na een kwartier 5-5 op het scorebord. Een geconcentreerd VZOD/FIQAS gaf verdedigend geen onnodige kansjes weg, dit is ook veelal fataal in deze klasse. En zelf ging het team van trainer/coach Joe Rijpkema stoïcijns door met aanvallen. Dit resulteerde in treffers van Vervuurt en Ruben Maat en zo nam VZOD/FIQAS brutaal een 5-7 voorsprong. Opgezweept door het thuispubliek kwam Roda weer langszij en zo stond het vier minuten voor de rust weer 8-8. Het
werd zelfs nog 9-8 maar op slag van rust was het Arian Maat die de gelijkmaker binnen schoot: 9-9.

Onmiddellijk in de tweede helft vielen de goals als rijpe appeltjes. Eerst de jeugdige, prima debuterende, Thyra Sok met een mooie doorloopbal gevolgd door treffers van Vincent Algra en Joëlle Heil. Toen de stofwolken waren opgetrokken stond VZOD/FIQAS na drie minuten op een 10-12 voorsprong. Roda schakelde een tandje bij en kwam weer langszij. Zo hielden de teams elkaar in evenwicht tot 15-15. Onder de bezielende aanvoering van de coach van Roda die vermoedelijk op de Albert Cuyp werkzaam is, sloegen zij een gaatje tot 17-15. Arian Maat wist van afstand de 17-16 binnen te schieten maar hier zette Roda weer vanuit het excellerende herenviertal twee goals tegenover. In deze fase leek het verschil gemaakt te worden en met nog negen minuten op de klok stond het 20-17. Heil wist nog de 20-18 te maken waarna Roda opnieuw scoorde 21-18. De eindstand werd nog enigszins draaglijk door een koel verzilverde strafworp van Vervuurt in de laatste seconden: 21-19. Aanstaande zaterdag speelt VZOD/FIQAS tegen Atlantis om 15.30 uur aan de Wim Kandreef.