Afgelopen vrijdag was het sportcomplex van VZOD het theater voor de landelijke finale voor de reserve Ereklasse korfbal. Op deze prachtige avond mochten de ploegen van LDODK/Rinsma Modeplein en DVO/Accountor het tegen elkaar opnemen om te bepalen wie de zich de kampioen van de reserve ereklasse mocht gaan noemen.

De sfeer zat er voor aanvang van de wedstrijd al goed in, zeker door de meegereisde supporters werden de sterren van deze avond verwelkomt met het nodige applaus en vuurwerk. Het was in de eerste helft duidelijk dat beide ploegen niet voor het verlies naar Kudelstaart waren afgereisd. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en gingen gelijk op in de stand op het scoren bord. Met een ruststand van 6 – 5 in het voordeel van DVO/Accountor ging met de kleedkamers in.

Beidde ploegen speelde de tweede helft in de zelfde formatie. Met de nodige support van de kant wist LDODK/Rinsma Modeplein het gat toch te dichten tot 7 – 7. Het was duidelijk dit bracht de bij de spelers van DVO/Accountor de nodige spanning met zich mee, maar wisten na een time-out weer een gat van 2 punten te realiseren. DVO/Accountor wist deze lijn door te trekken met een uiteindelijke uitslag van 16-10 in hun voordeel en mochten zich als gekroond kampioen van de reserve Ereklasse terugkeren naar Bennekom.