Kudelstaart. Na de officiële opening van het nieuwe sportcomplex van korfbalvereniging VZOD op vrijdag 23 augustus was het afgelopen zaterdag tijd voor de informele openingsfestiviteiten. Op het programma stond een spelinstuif voor de kinderen van alle basisscholen en daarna een zeskamp voor de volwassen en de wat oudere jeugd. Dit werd een ?spetterend? feest in ietwat negatieve zin. Zoals overal in Nederland was het weer hierbij de grote spelbreker en zorgde een gigantische wateroverlast voor een vroegtijdig einde van het spelprogramma die middag. De spelinstuif kon met 70 deelnemende kinderen nog redelijk doorgang vinden, maar de zeskamp viel daarna letterlijk en figuurlijk in het overvloedige regenwater. Grote pech dus voor de vele deelnemers die zich op de zeskamp hadden verheugd. Vooral ook pech voor de organisatie en met name voor Aad Verburg, die veel werk had verzet in de voorbereiding van de spelmiddag.

Gelukkig maakte de prima verzorgde barbecue door Keurslager Gert Stronkhorst daarna een hoop goed. De nieuwe kantine en de feesttent puilden uit van de mensen die zich te goed deden aan het kostelijke barbecuevlees met heerlijke salades. Al gauw was men het leed van die middag vergeten.

Het daaropvolgende avondprogramma begon met een kinderdisco, waarbij vele kleintjes van zich lieten spreken op de dansvloer. Even twijfelde de organisatie nog over de komst van de band uit Valkenswaard, die het avondprogramma zou vullen met live muziek. Na een reistijd van maar liefst 4 uur als vanwege het slechte weer arriveerde de band tot grote opluchting van de organisatie toch nog op tijd. De leden van de band stortten zich eerst vol overgave op een welverdiende barbecuemaaltijd om vervolgens hun apparatuur op het podium in de feesttent te installeren. De kinderdisco ging langzamerhand over in het avondprogramma met live muziek. De veelzijdige band hield de kleintjes nog even op de vloer met een prachtige vertolking van ?Kabouter Plop?, maar richtte zich later steeds meer op de oudere jeugd. Het veelzijdige repertoire was voor iedereen een openbaring en het duurde dan ook niet lang of iedereen stond te swingen op de dansvloer. Bij diverse nummers, die van het origineel niet te onderscheiden waren, ging het publiek volledig uit zijn dak. Ook de leden van de band hadden het duidelijk naar hun zin en speelden de sterren van de hemel. Het feest ging tot na middernacht door en de tent bleef tot aan het eind toe goed gevuld.

Zo kon de openingscommissie ondanks het slechte weer van die middag toch nog terugkijken op een spetterend openingsfeest in positieve zin. Foto?s en dergelijke van de openingsfestiviteiten vindt u op www.vzod.nl. De moeite waard om de gezellige sfeer binnen de vereniging eens te kunnen proeven. Natuurlijk bent u ook van harte welkom om onze nieuwe accommodatie te komen bezichtigen. We heten u van harte welkom.