Afgelopen zaterdag reisden zowel VZOD/FIQAS 1 als 2 af naar IJsselstein voor de laatste wedstrijd van dit zaalseizoen tegen Fortissimo.  Het tweede moest helaas genoegen nemen met een 25-11 eindstand, maar nam toen plaats op de bank om de spelers van VZOD/FIQAS 1 aan te moedigen. In deze wedstrijd stond er nog wat op het spel voor Fortissimo en zij waren er dan ook op gebrand deze te winnen.Het eerste kwartier was echter voor VZOD/FIQAS; de Kudelstaarters gingen voortvarend van start en stonden na 15 minuten op een 0-6 voorsprong. VZOD speelde zeer gedreven en ging voor elke bal. Op dat moment benutte Fortissimo een strafworp; dat was niet de eerste en zeker niet de laatste. De scheidsrechter strooide kwistig met strafworpen voor beide teams. Even later werd het 2-6, de concentratie bij VZOD neemt af en Fortissimo krijgt meer en meer kansen. Ze komen terug in de wedstrijd, en alhoewel beide teams blijven scoren, wordt het verschil kleiner en kleiner. De rust wordt dan ook ingegaan met de kleinst mogelijke voorsprong, namelijk 9-10.

Terug op het veld neemt VZOD direct weer afstand en loopt uit naar 9-12. Daarna blijven aan weerszijden doelpunten vallen, maar Fortissimo weet de achterstand in te lopen en na 10 minuten in de tweede helft is de stand gelijk 14-14. De focus verdwijnt bij VZOD/FIQAS. Als daarna twee belangrijke strafworpen worden gemist lijkt men het op te geven. Fortissimo komt dan op voorsprong en weet dit te behouden tot een paar minuten voor het einde. Het kruit lijkt verschoten bij VZOD maar niets is minder waar. Door een benutte strafworp haakt VZOD weer aan en wordt het 17-17. In een spannende finale gaat de bal snel heen en weer en blijft het spannend, het publiek van Fortissimo schreeuwt de longen uit hun lijf, en lijkt daarmee de wedstrijd te beslissen. Maar vlak voor het eindsignaal weet VZOD er een gelijkspel uit te slepen 19-19. De dames van VZOD waren bepalend in deze wedstrijd, zij namen maar liefst driekwart van de doelpunten voor hun rekening. Doelpuntenmakers waren Arian Maat (2), Thomas van der Zwaard (3), Tessa Kunst (2), Jessica Verheul (4), Joelle Heil (6), Laura Viet (1) en Thyra Sok (1).

VZOD/FIQAS is daarmee op een verdienstelijke vierde geplaats geëindigd in dit eerste zaalseizoen in de tweede klasse! De komende weken gaat men zich voorbereiden op de tweede helft van de veldcompetitie; vanaf 22 april a.s. bent u weer welkom aan de Wim Kandreef om hen aan te moedigen!