In het kader van de opening van het nieuwe korfbalcomplex van VZOD werd donderdagavond 29 augustus het schutterstoernooi gehouden. Veertig koppels van twee personen deden hier aan mee. Elk koppel bestond uit een VZOD lid en een niet VZOD lid. Jong en oud waren daarbij vertegenwoordigd. Zo stond bijvoorbeeld het koppel Arie Verburg met Constatijn Hoffscholte tegenover het duo Arie de Vos en keurslager Gert Stronkhorst. Een lange rij korfbalpalen stonden daarvoor 7,5 meter van elkaar opgesteld. Na uitleg van de spelregels werd om 19.30 uur het startsein gegeven voor de eerste ronde. Het had veel weg van een grote collectieve schottraining. Al gauw werd het onderscheid duidelijk tussen koppels die voor de winst gingen en koppels die zo snel mogelijk aan de bar wilden zitten. Ondanks het verlies wisten een aantal niet-korfballers een persoonlijke overwinning te behalen door voor het eerst in hun leven doel te treffen.

Uiteindelijk bleven er natuurlijk twee koppels over om de finale te spelen. Dit waren Martijn Roos met Reyni Hek en Marcel Sangers met Arjan Baerveldt. Martijn Roos, samen met Bertus Buys in 2001 nog Nederlands prikkampioen, was samen met partner Reyni Hek enigszins favoriet. Hij maakte zijn favoriete rol waar en schoot vanaf zijn eigen korf op 7,5 meter afstand vele malen raak. Na de speeltijd van 8 minuten keken Arjan Baerveldt en Marcel Sangers tegen een achterstand aan van negen doelpunten. Een overtuigende overwinning en daarmee waren de winnaars van het vorige schutterstoernooi tijdens het 50-jarig jublileum in 1999, Aad Verburg en Lia Ruhl, dus onttroond. Zij mochten de wisseltrofee dus inleveren bij de nieuwe kampioenen.

Daarna richtte Albert Maarse nog even het woord aan Arjan Baerveldt, trainer/coach van de VZOD selectie. Laatstgenoemde had namelijk aan het begin van het vorige seizoen een verzoek ingediend voor nieuwe sporttassen. Het bestuur verbond daar de voorwaarde aan dat hij met VZOD 1 kampioen zou worden in de veldcompetitie of in de zaalcompetitie. Dat heeft hij met zijn team in de afgelopen zaalcompetitie waargemaakt en daarmee waren de sporttassen dus ook dik verdiend. Naast de sporttassen overhandigde Albert Maarse hem ook nog een sweater voor de zaalcompetitie. Zowel de tassen als de sweater waren voorzien van de hoofdsponsornaam, de Dutch Flower Group met als slogan ?in touch?. Daarna was het nog lang gezellig in de nieuwe clubkantine en werd door velen de wens uitgesproken om van het schutterstoernooi een jaarlijks terugkerend evenement te maken.

Chapeau dus voor de organisatie en in het bijzonder voor Nina Hogenboom.