18 april vond het jaarlijkse schoolkorfbaltoernooi bij de korfbalvereniging VZOD plaats! Met een heerlijk zonnetje begon de onderbouw, de groepen 3 en 4, aan het toernooi. De 8 teams, verdeeld over 2 poules, namen het tegen elkaar op in 6 wedstrijdronden van ieder 10 minuten, waarna er kruiswedstrijden  werden gespeeld. Tussendoor was er een strafworpencompetitie, waarbij ze op tweeënhalve meter van de korf moesten proberen te scoren. Het was leuk om het enthousiasme van de kinderen (en hun ouders) te zien. Uiteindelijk wonnen de Panters van de Oosteinderschool de competitie van de onderbouw, de Druiven van de OBS Kudelstaart behaalden de eerste plaats van de strafworpencompetitie. Bekijk hier de foto’s van de ochtend en hier de foto’s van de middag.

 

In de middagpauze werd er op verzoek van ouders en coaches een demonstratiewedstrijd tussen de A2 en de B1 van VZOD gespeeld, zodat de deelnemers van het toernooi konden zien hoe een echte korfbalwedstrijd er uit ziet. ’s Middags begon het toernooi voor de bovenbouw en gingen de zes scholen de strijd aan voor de eerste plaats in de eigen poule én voor de Atie Westerdijk Wisselbeker. Er werd erg fanatiek gekorfbald door iedereen en ook langs de kant werd er flink meegeleefd met het spel. In de poule van groep 5 is de Graankorrel 5B eerste geworden. Opvallend in deze poule was de prima tweede plek voor het team van de Samen Eén school. In de poule van groep 6/7 werden de Perziken van de OBS Kudelstaart 7A eerste. Graankorrel 8A werd eerste in de poule van groep 8. De wisselbeker, voor de best presterende school, ging dit jaar mee met de Graankorrel. Ook werd dit jaar de Fair Play prijs uitgereikt, want VZOD stelt het erg op prijs dat er gewoon leuk en eerlijk gespeeld wordt. Deze prijs, een echte korfbal voor op school, was dit jaar voor de Hoeksteen met het team Magical Wonders 8C.

Uit de reacties na afloop bij de prijsuitreiking bleken de deelnemers het naar hun zin te hebben gehad. Met behulp van heel veel vrijwilligers is het schoolkorfbaltoernooi weer een groot succes geworden waaraan 170 kinderen hebben deelgenomen. En mochten er nu kinderen erg enthousiast van het korfballen zijn geworden kunnen ze altijd vrijblijvend een paar keer bij VZOD mee trainen.