Woensdagmiddag 16 april werd bij Korfbalvereniging VZOD aan de Wim Kandreef voor de 11e keer om de hoogste eer van het jaarlijks terugkerende schoolkorfbaltoernooi gestreden. Dit jaar vond het toernooi, in tegenstelling tot voorgaande jaren, op een doordeweekse dag plaats. Daarnaast zijn er op alle basisscholen in Kudelstaart en Aalsmeer clinics gegeven tijdens de gymlessen. Deze twee veranderingen hebben er onder andere voor gezorgd dat het aantal inschrijvingen, ten opzichte van vorig jaar, meer dan verdubbeld is.

Het weer werkte, met een heerlijk zonnetje en een fris briesje, gelukkig ook goed mee. In het begin van de middag streden de groepen 3 en 4 van de onderbouw tegen elkaar in een kleine competitie. Tussen de wedstrijden door konden de kinderen zich onder andere uitleven op het springkussen of zich laten schminken. De kinderen streden voor wat zij waard waren en halverwege de middag werden de finalewedstrijden gespeeld. Op de tweede plaats eindigde het team van De Graankorrel 4a en de eerste plaats was voor De kikkers van de Hoeksteen! 

 

Later in de middag streden negen teams van de groepen 5/6 en maar liefst zestien teams van de groepen 7/8 van de bovenbouw om de gewilde eerste plek. Na twee spannende finales voor de groepen 5/6 en 7/8, werden de Oosttoppers van De Oosteinderschool groep 6 en FC Natte Tosti van de Antoniusschool groep 8 als winnaars van het toernooi van de bovenbouw uitgeroepen. De korfbalkampioenen van De Graankorrel 6 en Graankorrel 8A grepen net naast de titels, maar mogen trots zijn op een tweede plaats. Wethouder Gertjan van der Hoeven reikte de bekers uit aan de winnende teams en mocht de uiteindelijke dagwinnaar de ‘Atie Westerdijk Schoolkorfbal Wisseltrofee’ en een originele korfbalbal uitreiken aan De Graankorrel, die vandaag maar liefst drie keer tweede is geworden.

De Antoniusschool kreeg dit jaar uit handen van de wethouder de Fair-Play prijs uitgereikt: een originele korfbalbal. Deze kunnen zij goed gebruiken op de korfbalpaal op het schoolplein! Ouders, familie en onderwijzend personeel hebben genoten van het enthousiasme van de kinderen en zagen veel talenten ‘in de dop’ aan dit sportieve korfbalspektakel deelnemen.  Kijk voor alle foto’s, gemaakt door Atie Westerdijk, in het media-overzicht.