17 april vond het jaarlijkse schoolkorfbaltoernooi plaats bij korfbalvereniging VZOD. Er deden zon 200 kinderen mee van verschillende scholen uit Aalsmeer en Kudelstaart. De weergoden waren goed gezind want het was de hele dag droog en regelmatig scheen de zon! Maar het belangrijkste was dat er door de kinderen met veel plezier werd gekorfbald. In het begin van de middag streden de groepen 3 en 4 van de onderbouw  tegen elkaar. Ook konden zij zich uitleven op het springkussen. Het onderbouw-toernooi werd gewonnen door groep 4 van de Triade, gevolgd door de Antonius (4A) en Antonius (4B). Om 16.30 uur begon het toernooi voor groep 5, 6, 7 en 8. Voor hen duurde het toernooi tot in de avond, maar gelukkig kon er tussendoor broodjes worst en patat gegeten worden in de kantine van VZOD. Er werd fanatiek gespeeld tot bloedende knieën aan toe. De teams die eerste geworden waren in de poule mochten door naar de finalerondes. Rond kwart voor 8, na twee spannende finales voor de groepen 5/6 en 7/8, waren hier ook de winnaars bekend. 

De bekers mochten we uiteiken aan de winnaars. Het ging dit jaar vooral tussen de Graankorrel en de Antoniusschool. Bij de bovenbouw (5/6) won uiteindelijk Antonius (6A), werd Antonius (5B) tweede en de Graankorrel (6A) derde. Bij de groepen 7/8 ging de grote finale tussen de Graankorrel (8A) en Graankorrel (8B). Deze was wel heel spannend, maar 8a trok uiteindelijk aan het langste eind en won de eerste prijs. Graankorrel (8B) werd tweede en Antonius (7C) werd derde. Ook wordt elk jaar de grote Atie Westerdijk-wisselbeker uitgereikt. Deze mag dan een jaar op de school, die (naar rato) de meeste punten heeft gehaald, blijven staan. Dit jaar ging hij weer naar de Graankorrel. 

We hopen dat iedereen een leuk toernooi heeft gehad. Wil je een keer meetrainen bij VZOD? In de maand mei kunnen kinderen de hele maand op dinsdag van 18:30  19:30 gratis meetrainen. We danken alle vrijwilligers (scheidsrechter, EHBO, bar-en keukenmedewerkers etc) voor hun inzet.  Meer informatie over de VZOD is te vinden op deze site. Voor de foto’s klik je hier maar je moet wel ingelogd zijn. Nog geen account? Je kan een account aanmaken door rechtsboven te klikken op ‘Mijn account’.