13 april vond het jaarlijkse schoolkorfbaltoernooi plaats bij korfbalvereniging VZOD. Het toernooi werd georganiseerd voor groep 3 t/m 8 van alle basisscholen van Aalsmeer, Kudelstaart, de Kwakel en Rijsenhout. Er deden bijna 300 kinderen uitkomend in 56 teams mee met het toernooi. De weergoden waren goed gezind want het was de hele dag droog en regelmatig scheen de zon! Maar het belangrijkste was dat er door de kinderen met veel plezier werd gekorfbald. De kinderen konden zich ook uitleven op het springkussen. En omdat het toernooi tot in de avond duurde kon er tussendoor broodjes worst, poffertjes en patat gegeten worden in de kantine van VZOD. Om 15:30 uur werd er gestart met poulewedstrijden voor alle teams. Er werd fanatiek gespeeld tot bloedende knieën aan toe. Maar gelukkig was er EHBO. De teams die eerste waren geworden in de poule mochten door naar de finalerondes. Om 18:30 uur vond de prijsuitreiking plaats voor de onderbouw. De eerste prijs was voor de Zon 4A, gevolgd door Triade 3B en Antonius 4B.

Daarna werden de finalewedstrijden voor groep 5, 6, 7 en 8 gespeeld. Rond 19:00 uur, na spannende finales waren hier ook de winnaars bekend. We mochten de bekers uitreiken aan de volgende teams:
Groep 5: 1e Antonius 5A, 2e de Ruimte 5B, 3e Antonius 5C
Groep 6: 1e plek Antonius 6B, 2e plek Triade 6C, 3e plek de Zon 6A
Groep 7: 1e plek Oosteinder 7A, 2e plek Antonius, 3e plek Triade 7A
Groep 8: 1e plek de Zon 8B, 2e plek Antonius 8C, 3e plek Antonius 8D

Ook wordt elk jaar de grote Atie Westerdijk-wisselbeker uitgereikt. Deze mag dan een jaar op de school, die (naar rato) de meeste punten heeft gehaald, blijven staan. Dit jaar ging hij voor het eerst naar de Antoniusschool. We hopen dat iedereen een leuk toernooi heeft gehad. Vond je korfbal leuk en wil je een keer meetrainen bij VZOD? In de maand mei kunnen kinderen de hele maand op dinsdag van 18:30 – 19:30 gratis meetrainen. We willen alle vrijwilligers (scheidsrechters, EHBO, bar- en keukenmedewerkers etc) bedanken voor hun inzet.  Meer informatie over VZOD is te vinden op www.vzod.nl. Je kan daar ook de foto’s vinden.