Arjan de Boer scoort 4 keer.

Koploper VZOD/vdBoon ontving afgelopen zaterdag DTS uit Enkhuizen.Tegen het laag geplaatste DTS maakten VZOD geen fout en won vrij gemakkelijk met 15-4. Trainer Klaas Bosman kon niet beschikken over een van zijn vaste waarde Donja Passies. Zij raakte afgelopen week geblesseerd. Voor haar speelde Mirjam van Soest. VZOD/vdBoon startte veel belovend. Al binnen 4 minuten stond er 2-0 op het scorebord, Arjan de Boer schoot tweemaal raak van afstand. Met goed combinatiespel zette VZOD DTS goed onder druk en de Enkhuizenaren konden het overgrote deel van de eerste helft niet veel inbrengen. In de 21e minuut kwam VZOD door een afstandschot van Josine Verburg zelfs op een 8-1 voorsprong.

Martijn Vervark voor de 7-1

In de slotfase van de eerste helft lieten de Kudelstaarters het even lopen en geheel  onnodig kreeg het twee doelpunten tegen, zodat het scorebord een 8-3 ruststand liet zien. De tweede helft was bijna een kopie van de eerste helft, het enige verschil was dat VZOD slordig werd in de afwerking en mee ging in het lage tempo van DTS. Nadat Maaike Heil in de 37e minuut en Arjan de Boer (39e minuut) de voorsprong vergrootten naar 10-3, duurde het tot de 50e minuut voordat Arjan de Boer van afstand zijn vierde doelpunt erin schoot. VZOD ‘slechts’ op een 11-3 voorsprong. In de slotfase gaf VZOD nog even gas en scoorde nog viermaal, de laatste door de voor Bart Verheul in het veld gekomen Wouter Vermeulen. Daarvoor was Lianda v.d.Schilden Mirjam van Soest al komen aflossen. Met de 15-4 overwinning blijft VZOD ongeslagen koploper. Dat is natuurlijk een goed resultaat. VZOD/vdBoon trainer Klaas Bosman was redelijk tevreden. “Collectief een sterke prestatie. Vanaf seconde één zaten we goed in de wedstrijd. We hebben niets weggegeven. De vorm zit er aan te komen. Ik zag mijn team makkelijk combineren, we misten allen veel kansen”