eric-spaargarenZaterdag speelde de korfbalformatie  van VZOD/vdBoon tegen studentenvereniging Paal Centraal uit Delft. Waren in de uitwedstrijd de punten nog voor Paal Centraal, nu gaf VZOD de Delftenaren geen schijn van kans.

VZOD begon geconcentreerd aan de wedstrijd en vond al snel de korf. Even, tot 2-1, kon Paal Centraal VZOD bijbenen, daarna was het VZOD die het spel dicteerde en het ene punt was nog mooier dan de ander; doorloop of afstand, het maakte deze middag niets uit. Iedere speler van VZOD  kwam aan scoren toe, iets wat niet altijd gebeurt. Zo zag je een sterk collectief in het veld staan; iedereen wilde voor de ander werken, goed om te zien.

De rust werd bereikt met een voorsprong van 9 tegen 4. Veel veranderde er niet aan het wedstrijdbeeld, ook in de tweede helft was het VZOD die de wedstrijd verder naar zich toe trok. Paal Centraal kwam niet verder dan een paar plaagstootjes. Lang kon VZOD de gasten op 4 punten houden en zelf naar 12 uitlopen, daarna konden de gasten ook de korf weer vinden:  de eindstand van 18 tegen 8 zegt genoeg over de wedstrijd.

Een sterk verdedigend VZOD en zeer geconcentreerd gespeeld met verzorgd aanvalsspel. “De volgende stap is dat we dit spel ook tegen hoger spelende ploegen gaan spelen” sprak de tevreden coach Frits Visser na de wedstrijd.