Afgelopen week zijn we weer getrakteerd op een flink pak sneeuw. Gelukkig heeft dit onze wedstrijden niet belemmerd, maar wat als er op een zaterdagochtend wel een flink pak sneeuw ligt of de weg een ijsbaan is geworden? Uitgangspunt is je gezonde verstand!

Wat zijn de weersverwachtingen en hoe is de situatie bij de uitvereniging als je verder weg moet? Luister daarom naar de regionale radioweerberichten en verkeersinformatie als je in de omgeving speelt en informeer bij de tegenstander, als die buiten de regio zit, hoe de situatie daar is. Realiseer je, dat de grote wegen over het algemeen goed bijgehouden worden, maar lokaal is dat soms minder. 

Ben je jeugdcoach? Overleg dan met de ouders die meegaan als chauffeur. Vinden zij het niet verantwoord, dan wordt de uitwedstrijd niet gespeeld. Vergeet niet de tegenstander, scheidsrechter (bij wedstrijdkorfbal) en bovenal de wedstrijdsecretaris zo snel mogelijk in te lichten. De wedstrijdsecretaris kan je helpen bij het in contact komen met tegenstander en scheidsrechter. Moet je al vroeg op pad? Sta dan eerder op, zodat je de tijd hebt om alles goed af te handelen.

Is er geen weer- of verkeersalarm gegeven, dan zal bij wedstrijdkorfbal door het KNKV per geval worden beoordeeld of de beslissing niet af te reizen, terecht was. VZOD zal moeten aantonen dat de genomen beslissing de juiste was. Als het KNKV het daarmee niet eens is, dan kunnen evt. wedstrijdpunten in mindering worden gebracht. Bij de overige teams wordt evt. een schikkingsvoorstel gedaan.

Houd er rekening mee dat uitvallende wedstrijden moeten worden ingehaald in een vrij weekend. Dat zou bijv. in een schoolvakantie kunnen zijn. Veiligheid staat voorop. Zorg dat de beslissing om wel of niet af te reizen weloverwogen wordt genomen en je deze goed kunt onderbouwen. Is de beslissing genomen, zorg dan dat de scheidsrechter en de tegenstander zo snel mogelijk worden ingelicht. Bel daarna de wedstrijdsecretaris.

Bij twijfel kan er altijd contact worden opgenomen met een lid van de Technische Commissie of het bestuur.