Dineke Westerhof met enkelblessure uitgevallen.

Na een vrij weekend ging het Kudelstaartse VZOD afgelopen zaterdag op bezoek bij DKV uit IJmuiden. Zij hebben nog steeds titelaspiraties terwijl VZOD in de middenmoot vertoefd. Ondanks het wegvallen van twee dames, Josine Verburg (nog niet helemaal wedstrijdfit, maar zat vandaag wel op de bank) en Maaike Heil (zwangerschap), werd er toch met verwachting naar deze wedstrijd uitgekeken. De samenstelling van de vakken was iets gewijzigd maar afgaande op de laatste training, mocht dit geen enkel probleem zijn. In de eerste wedstrijd werd nipt van DKV verloren, dit kon dus nu rechtgezet worden. De thuisploeg moet als eerste het veld betreden en VZOD kon zich zodoende naar hen opstellen. Dit deed men dan ook maar dit pakte niet bepaald gunstig uit. Zo kwam Maurice Klop te spelen tegen hun sterkste speler en Klop zal s’nachts nog wel eens wakker geschrokken zijn. Vooral de heren van DKV zijn zeer beweeglijk, balvaardig, watervlug en ook voortdurend dreigend. Dan moet je met je vakgenoten volop aan de bak om dit constante gevaar in te dammen.

Al na een paar minuten wist DKV een aantal maal op de vierkante meter door de Kudelstaartse verdediging te slalommen en werd het ook al snel 1-0. In de 5e minuut scoorde Eline Ruessink voor VZOD/vd Boon van afstand de gelijkmaker. DKV bleef echter gewoon doorgaan met hun frivole spel en deden wat zij wilden. Even later hadden zij er dan ook weer twee in liggen: 3-1. Toch bleef VZOD aan het elastiek, mede omdat DKV ook volop kansen miste, en Ruessink scoorde wederom een mooi afstandsschot: 3-2. De korfballers uit Kudelstaart vielen, vaak door het gebrek aan goede rebound, slechts kort aan en waren dus de bal in de aanval meestal snel kwijt. Dan is het moeilijk om in een lekker ritme te komen. Gelukkig heb je dan nog de individuele klasse van spelers, zo was het Bart Verheul die vanuit de paal wegtrok en hij scoorde de gelijkmaker.  Helaas werd DKV hier niet zenuwachtig van en scoorde nog in dezelfde minuut: 4-3. In de laatste seconde voor rust was het weer een flitsende actie onder de korf die de IJmuidenaren op een 5-3 ruststand bracht.  De tweede helft was nog maar net begonnen of het stond al 7-3. Martijn Vervark wist van onder de korf nog wel 7-4 te maken, maar kon als aanvoerder zijn team er ook niet bovenop helpen. Want in de volgende minuut was het alweer 8-4 en kon het arme VZOD weer in de achtervolging.  Na een kwartier een fikse tegenvaller voor de Kudelstaarters want Dineke Westerhof moest met een ernstige enkelblessure het speelveld verlaten. Na een bezoek aan het ziekenhuis zit zij inmiddels in het gips en kan ook aan de druk bezette lappenmand toegevoegd worden. Zo zit de selectie van VZOD vol met kleine en grote kwaaltjes, een serieus probleem voor trainer/coach Klaas Bosman die ondanks dat toch weer voor een seizoen bijgetekend heeft. Westerhof werd vervangen door Josine Verburg. VZOD bleef wel knokken en er viel gelukkig geen wanklank naar elkaar toe te noteren maar het was dweilen met de kraan open. In vijf minuten liep DKV zonder veel moeite uit naar 12-4. DKV had eindelijk doorgebeten en liet de Kudelstaartse prooi reddeloos achter. Marcel van Soest kwam de laatste vijf minuten nog in het veld voor Maurice Klop maar dit was tekort om nog iets te betekenen, hetgeen ook een onmogelijke opgaaf was. Nadat de DKV nog tweemaal gescoord had, bracht Vervark de lijdensweg ten einde op 14-5.

Aanstaande zaterdag speelt VZOD om 15.45 uur tegen Kios, waar de Kudelstaarters nog een appeltje mee te schillen hebben. Vóór die wedstrijd spelen ook het tweede en derde seniorenteam van VZOD die uw support ook goed kunnen gebruiken.