Vorige maand publiceerden we al het bericht dan onze sponsor Mica IT druk bezig is met het inrichten van een nieuwe ICT-omgeving voor VZOD. Hieronder nogmaals de vele voordelen. De daadwerkelijke overgang voor VZOD-mail gebruikers is op woensdag 4 maart in de middag. Klik hier voor een handleiding die je kan gebruiken op het moment dat je van Mica IT een email krijgt. Een (tijdelijk) wachtwoord krijg je per sms of whattsapp.

De innovatieve oplossing Office 365, die grote voordelen voor de vereniging én de leden oplevert, is nagenoeg ingericht! De voordelen zijn legio. Allereerst je mail, het einde aan de Spam-ellende, de maildienst van Microsoft heeft daar geen last van. Je houdt je @vzod.nl adres en je maakt gebruik van Outlook (online) in plaats van het Zimbra mailprogramma. Mica IT zorgt dat je (bijna) niets van de overgang merkt. Maar er is veel meer. Elk VZOD-account heeft beschikking over bijna alle Office 365 functies.

  • Online Word, Excel, PowerPoint (dus niet geïnstalleerd op je pc maar in de ‘Cloud’), te gebruiken met je pc, tablet of smartphone.
  • OneDrive. De veilige tegenhanger van Dropbox met maar liefst 1 Terabyte ruimte. Bewaar alles wat je lief is veilig in de Cloud en je hoeft je niet druk meer te maken over back-ups van je foto’s en documenten.
  • SharePoint en Teams. Voor commissies de ideale manier van samenwerken. Samen werken aan één bestand, met versiebeheer, mogelijkheden voor Chatten, voor Plannen, voor opslag van gezamenlijke documenten.
  • OneNote. Al je Al je notities overzichtelijk in categorieën, ook zeer geschikt voor samenwerken in commissies.

Kortom, er staat heel wat te gebeuren en het wordt echt heel gaaf! We houden je op de hoogte. In maart zullen alle commissies uitgenodigd worden om uitleg te krijgen over SharePoint en Microsoft Teams.