rohda2-anika-en-arieAfgelopen zondag was een belangrijke dag voor twee bekenden van VZOD, er werd namelijk om een kampioenschap gestreden in Amsterdam. We hebben het dan natuurlijk over Anika van Os & Arie Verburg. Beiden verlieten VZOD afgelopen zomer om te gaan korfballen en coachen bij ROHDA uit Amsterdam. Anika, voormalig speelster uit onze selectie, speelt daar in ROHDA 2 dat gecoacht wordt door Arie, welke vorig jaar onze VZOD A1 nog coachte. Zoals gezegd was de wedstrijd van afgelopen zondag een belangrijke, ROHDA 2 heeft van ZKV Zaandam 2 gewonnen met 16-15. Zoals de stand al doet vermoeden, was het geen makkelijke wedstrijd. Maar ROHDA wist een ruststand van 7-8 toch om te buigen naar een overwinning. Nu ROHDA 2 kampioen is geworden in de Reserve Overgangsklasse mogen ze volgend jaar in de zaal weer optreden in de Reserve Hoofdklasse, waar zij vorig jaar uit degradeerden.

De wedstrijd ging zeker niet onopgemerkt voorbij…

Maar liefst 20 VZOD-ers hadden zich in Amsterdam verzameld om “Annie” en Arie aan te moedigen. Anika wil graag van de gelegenheid gebruik maken om alle supporters langs deze weg te bedanken: 

Afgelopen zomer heb ik ervoor gekozen om bij ROHDA te gaan korfballen, omdat ik graag ervaring op een hoger niveau op wilde doen. In het begin was het best lastig, maar na een paar maanden heb ik bij ROHDA mijn draai wel gevonden. Ik heb ondertussen veel geleerd en heb het erg naar mijn zin. Maar ik mis altijd nog wel de mensen van VZOD. Vandaar dat ik ook graag bij VZOD langskom om naar de wedstrijden te kijken, mijn oude cluppie aan te moedigen en te genieten van de gezelligheid onder het genot van een drankje. Het doet mij daarom goed om te zien dat er afgelopen zondag veel VZOD-ers waren om mij aan te moedigen bij deze, voor mij belangrijke, wedstrijd. Ook heb ik van veel mensen die niet aanwezig waren veel leuke reacties gekregen en felicitaties ontvangen. Ik wil iedereen hiervoor bedanken. Door dit alles voel ik mij nog steeds bij VZOD betrokken en zien jullie mij snel weer bij VZOD.” 

Aldus de bijzondere reactie van Anika van Os die nog meer bij VZOD betrokken is dan ze laat doorschemeren; de oplettende kijker heeft haar dit zaalseizoen al tweemaal de F1 zien fluiten en ze organiseert mede het schoolkorfbaltoernooi van dit jaar. Hieronder zijn nog een aantal foto’s te bewonderen, waaronder eentje waar een bekende vlag op te herkennen is.

rohda2kampioenrohda2-vlagrohda2-anika