VZOD/FIQAS 2 heeft het zaalseizoen in stijl geëindigd door koploper en kampioen Dijkvogels met ruime cijfers terug te sturen naar Maasdijk. Terug naar november 2023. Een vernieuwd VZOD/FIQAS 2 staat aan het begin van het  zaalseizoen in een nieuwe samenstelling. Met een mix van jong talent en ervaren routiniers, een nieuwe coach en gezonde strijdlust wordt het zaalseizoen gestart met een nipte verliespartij tegen De Meervogels. 

Werk aan de winkel dus voor kersverse coach Siemko Sok. En met succes. De twee opvolgende wedstrijden werden gewonnen met als uitschieter de kraker tegen GKV uit Den Haag waarbij in de laatste secondes de wedstrijd werd beslist in het voordeel van de Kudelstaarters. De opvolgende resultaten zijn wisselend, evenals de samenstelling van het team. Elke week wordt het team, op de vaste kern na, aangevuld met junioren en oudgedienden. Meer dan 25 verschillende spelers hebben dit zaalseizoen het shirt van VZOD/FIQAS 2 gedragen. En hoewel dit soms onwennig was, wist coach Siemko hier keer op keer een team van te maken met één gezamenlijk doel: met plezier de winst behalen. Terug naar afgelopen 16 maart. VZOD/FIQAS 2 staat in de laatste competitieronde op een gedeelde tweede plek en moet winnen van het al kampioen zijnde Dijkvogels om promotie naar de 3de klasse te grijpen. Daarnaast moet concurrent GKV punten laten liggen tegen ONDO (G). Coach Siemko waakt voor spanning en stoomt met succes zijn team klaar. Binnen afzienbare tijd staat VZOD/FIQAS 2 op een voorsprong van 4-1 door goals van Lianda, Barry, Erik en Jessica. Hoewel Dijkvogels zeker de nodige tegenstand biedt, staat er vandaag geen maat op de Kudelstaarters. Geconcentreerd en in een hoog tempo wordt de rust bereikt met een tussenstand van 11-4. Naast de  eerdergenoemde doelpuntenmakers voegt ook Thymo zich bij het gezelschap.

Dineke en Caroline laten direct na rust zien dat VZOD/FIQAS 2 nog niet kaar is met scoren. Dijkvogels geeft zich echter nog niet gewonnen en brengt de stand weer naar 14-8. Startsein voor VZOD om nog even flink wat gas te geven en met verse krachten Frank, Nils en Anouk wordt de eindstand van 22-11 bereikt. Een geweldige teamprestatie, en als later op de avond blijkt dat concurrent GKV heeft verloren van ONDO (G), is de promotie voor VZOD/FIQAS 2 een feit en mag het team terugkijken op een geslaagd zaalseizoen.