ThomasNa de thriller van vorige week die winnend afgesloten werd, waren de Kudelstaartse korfballers afgelopen zaterdagavond te gast in Zwijndrecht, bij Conventus. Een ploeg die op de ranglijst gelijk stond met het team van trainer/coach Frits Visser.

Na een valse start waarin VZOD na tien minuten met 2-0 achterkwam was het Donja Passies die een vrije bal benutte: 2-1. Kort daarna tekende Nils van Os voor de 2-2. Een paar minuten later scoorde Conventus, onmiddellijk gevolgd door een afstandschot van Josine Verburg: 3-3. Conventus liep toen na herhaald schieten, mede door een uitstekend verzorgde rebound waar de Kudelstaarters te weinig tegenover stelden, uit naar 5-3. Gelukkig was het Verburg die een strafworp meekreeg die door Eric Spaargaren benut werd: 5-4. Door een situatie waarin, zonder directe noodzaak, een tegenstander werd overgenomen, scoorde de tegenstander de 6-4. Vlak voor de rust verwende Passies de VZOD-supporters met een one-handed doorloopbal, gelijk gevolgd door een vrije bal: 6-6.

Een ruststand met perspectieven, zeker als na rust Hanna Viet met haar eerste treffer voor het vlaggenschip van VZOD de stand op 6-7 zet. In rust was Wouter Vermeulen in de kleedkamer achtergebleven en was Thomas van de Zwaard zijn uitstekende vervanger. Dit betekende meer fysiek, meer rebound en dus meer balbezit. Toen Barry van Limpt ook nog de 6-8 scoorde, zag je het vertrouwen toenemen en was het wachten op de 6-9. Helaas voor de Kudelstaarters viel die treffer niet en was het Conventus die wél het gat van de korf wist te vinden. Bij VZOD gingen er teveel aanvallen voorbij met spel over veel schijven maar zonder een schot te lossen. Mede door een goed uitgepakte herenwissel bij Conventus bogen zij de achterstand om in een 9-8 voorsprong. VZOD scoorde via Spaargaren een strafworp, nadat Verburg hard in de mangel was genomen: 9-9.

Maar opnieuw was VZOD niet bij machte om de aanval van Conventus te onderbreken en vond één van hun vele schotpogingen doel: 10-9. Dineke Westerhof, die ook niet geheel zonder kleerscheuren uit de strijd kwam, scoorde van afstand de gelijkmaker: 10-10. In deze fase ontpopte de tegenstander zich niet bepaald als een sympathieke ploeg en schuwde het fysieke geweld dan ook niet. De scheidsrechter trad hier onvoldoende tegenop maar nadat de tegenstander weer had gescoord was het Verburg die een vrije bal benutte: 11-11. Na een mooie pass vanuit het voorveld op de rebound, waarbij VZOD verkeerd stond opgesteld, werd het 12-11. De manier waarop deze treffer tot stand kwam, gaf Conventus nog wat meer vertrouwen en dit resulteerde in de 13-11. Omdat VZOD in de slotfase aandrong had Conventus intussen alle tijdrekregisters opengetrokken en waren zij vastbesloten om als ware Milanezen de wedstrijd over de streep te trekken. Zij wisten zelfs nog een keer te scoren en zo eindigde het duel in een geflatteerde 14-11 nederlaag voor het team van trainer/coach Frits Visser. Een wedstrijd waarin voor VZOD absoluut mogelijkheden lagen en die niet verloren had hoeven worden. Maar dan zal er wel geconcentreerder verdedigd moeten worden en komen tot een snellere interceptie om dan vervolgens in de aanval eerder de korf te zoeken.

Aanstaande zaterdag hebben de Kudelstaartse korfballers volop gelegenheid om zich te revancheren tegen Dubbel Zes ’66 om 18.45 uur in de Proosdijhal in Kudelstaart.