Graankorrel sterk in de top van het schoolkorfbal vertegenwoordigd

Het jaarlijkse schoolkorfbaltoernooi, georganiseerd door VZOD uit Kudelstaart, zit er weer op. In een uiterst gezellig en ontspannen sfeer is in 16 wedstrijdronden bepaald wie zich bij groep 5/6 en groep 7/8 schoolkorfbalkampioen 2008 van Aalsmeer en Kudelstaart mag noemen.

Het toernooi startte op dinsdag 22 april om klokslag 18.00 uur. Op deze eerste echte fantastische lenteavond van het seizoen werden op vier velden de voorrondes gespeeld voor de hogere groepen (5-8) van de basisschool. Vier scholen, die elk diverse teams hadden afgevaardigd, bonden de strijd met elkaar aan. De namen van de deelnemende teams varieerden van lekkernijen als Spekkies en Tosti’s tot actiehelden als Megastrijders, Stars en Helden. Elk team had zijn eigen coach (merendeels pappa’ s en mamma’s) meegenomen. Als ware professionals stonden zij met hun teams de tactiek te bespreken, aanwijzingen te geven en de scheidsrechters te ‘instrueren’. Vele ouders, broertjes en zusjes stonden langs de lijn hun favorieten aan te moedigen.
De opkomst van het publiek was op de 2e avond (woensdag 23 april) nog een stukje groter. De belangen waren natuurlijk dan ook toegenomen. Immers, deze avond zouden de prijzen worden verdeeld. Helaas had het zonnige karakter plaats gemaakt voor donkere wolken. En de (mid)dag was nog wel zo mooi begonnen. Eerder op die bewuste woensdag was om 15.00 uur het startsein gegeven voor de onderbouw (groep 3 en 4). Deze topkorfballers in de dop kregen een passend programma voorgeschoteld, om op die wijze te worden klaargestoomd voor het grote werk volgend jaar. Met activiteiten als monokorfbal en estafette konden zij de nodige ervaring opdoen. Maar er waren voor hen ook leuke speelse activiteiten als schminken en puzzelschieten. Aan het eind van de middag was de zon echter verdwenen, de temperatuur een paar graden gezakt en begonnen de eerste druppels te vallen. Zodanig dat de spelrondes in eerste instantie werden ingekort om, gelet op de veelal zomers geklede deelnemers, daarna rond 17.00 uur te besluiten voortijdig te stoppen. In het mooie en gezellige clubhuis van VZOD werd aan alle deelnemers een herinneringsmedaille uitgereikt.
De keuken van het clubhuis draaide vervolgens overuren om voor de vele vrijwilligers een maaltijd te bereiden, waarna de finaleavond voor de bovenbouw zou beginnen.
De kleine finale om de 3e en 4e plaats en de finale om de 1e en 2e plaats werden in de stromende regen gespeeld. Het werd dermate donker dat het kunstlicht ontstoken moest worden. Maar dat kon de deelnemers niet deren. Er werd verwoed om elke meter gestreden. Bij groep 5/6 ging de strijd om de eerste plaats tussen de Tosti’s van de OBS Kudelstaart en team 6B van de Graankorrel. In een spannende strijd bleken de Tosti’s het meest complete team; zij wonnen uiteindelijk met 2-1, zodat deze ploeg er met de beker voor de eerste prijs vandoor ging. Derde en vierde plaats waren er respectievelijk voor De Graankorrels en De Stars van de OBS. In de poule voor groep 7/8 was de finale een onderonsje voor de Graankorrel. Team 8B was het sterkst. De top 4 werd sterk gedomineerd door teams van de Graankorrel, want de 2e en de 4e plek waren ook voor ploegen die deze school vertegenwoordigden.
De wisseltrofee, voor de school met de meeste wedstrijdpunten, ging ook dit jaar naar de OBS Kudelstaart. Dit kwam mede doordat de school met een grote afvaardiging was. Bovendien gaf de prachtige nieuwe outfit die de school heeft aangeschaft kennelijk vleugels. Zo vlak voor koninginnedag was het één oranje zee over de velden.