vzod-kcdNa de onnodige verliespartij tegen Thor moesten de Kudelstaartse korfballers afgelopen zaterdag vol aan de bak tegen KCD uit Doorn. De heenwedstrijd in Doorn eindigde in een mooie collectieve overwinning voor VZOD, maar KCD was inmiddels VZOD weer tot op één punt genaderd, genoeg spanning vooraf dus.

Hier was echter in de eerste tien minuten helemaal niets van te merken, want het team van trainer/coach Frits Visser vond de korf moeiteloos. Anika van Os (onder de paal), Josine Verburg (afstandschot), Dineke Westerhof en Bart Verheul (beiden doorloopbal) zette VZOD in een mum van tijd op een comfortabele 4-0 voorsprong. VZOD leek toen de teugels wat te laten vieren want KCD scoorde tweemaal op rij: 4-2. Toen Verheul ook nog een strafworp miste en KCD daarna scoorde, zaten de gasten weer volledig terug in het zadel. Gelukkig voor de Kudelstaarters was het Westerhof die na een snelle actie van Donja Passies haar tweede treffer maakte en zo de ruststand op 5-3 bracht. Het is jammer dat de snel opgebouwde voorsprong weer net zo makkelijk uit handen werd gegeven om zo de tegenstander het gevoel te geven dat er wellicht toch wat te halen viel in Kudelstaart. Een pep-talk van coach Visser moest het vertrouwen weer terugbrengen bij het achttal om zo de draad van het eerste kwartier weer op te pakken. Echter, de meeste supporters zaten nog in de kantine of de bal lag er al weer in aan de verkeerde kant: 5-4. In dezelfde minuut scoorde van Anika van Os echter een mooie doorloopbal en bracht daarmee de marge op twee: 6-4. Toch, KCD ging steeds beter spelen. De rebound bij hen was goed verzorgd en zij bleven geduldig loeren op hun kansjes om vervolgens doeltreffend toe te slaan. Ook hun sterkste en attractieve speler wist ondanks een blessure aan zijn hand het VZOD bijzonder lastig te maken en zelfs KCD op een 6-7 voorsprong te zetten. Anika van Os gaf VZOD opnieuw het goede voorbeeld en scoorde met een doorloopbal haar derde vanmiddag: 7-7.

KCD ging echter onverstoorbaar verder en mede door onoplettend verdedigen liepen zij weer uit naar 7-9. De tijd begon inmiddels te dringen voor de Kudelstaarters en na een schitterende actie van Nils van Os was het Eric Spaargaren die 8-9 scoorde. Het vertrouwen leek weer terug te keren en een heus slotoffensief werd ingezet. In de laatste minuut scoorde Josine Verburg ondanks de krachtige wind van ver de gelijkmaker 9-9. En zelfs in extremis werd de overwinning door VZOD voor de neus van KCD weggekaapt want een dapper gegeven maar verdiende strafworp werd door Verheul koelbloedig benut. Luttele tellen daarna floot de arbiter vanmiddag voor het laatst en mocht VZOD een zwaar bevochten overwinning bijschrijven: 10-9.

Zo werd de hoop levend gehouden op promotie naar de tweede klasse. Dit hebben de Kudelstaarters geheel in eigen hand want met twee overwinningen (waarvan de laatste wedstrijd thuis tegen het op de tweede plaats staande Atlantis) wordt de tweede plaats bereikt en ligt er een beslissingswedstrijd in het vooruitzicht. Als VZOD de hoogtepunten wat minder afwisselt met dieptepunten en het spel van het eerste kwartier een uur langer weet vol te houden, behoort dit absoluut tot de mogelijkheden. Op 25 mei om 15.30 uur de belangrijke uitwedstrijd tegen Kesteren. Een zeer nuttige overwinning voor het team van trainer/coach Frits Visser: “Op karakter gewonnen in een hectische eindfase.”