Vanaf dit voorjaarsseizoen zullen we maar liefst 5 E & F pupillen teams op het veld hebben staan. Ondanks dat wij heel hard ons best doen om scheidsrechters te werven hebben wij nu (nog) niet genoeg vaste scheidsrechters om deze wedstrijden te laten leiden. 

Vrijwillig indelen niet effectief gebleken
De afgelopen anderhalf jaar konden (ouders van) leden van onze vereniging zich via de website vrijwillig indelen op de wedstrijden waarvoor geen scheidsrechter gevonden kon worden. Maar daar werd zeer weinig gebruik van gemaakt. Het kostte de Werkgroep Opleidingen (WGO) daarom in de week voorafgaand aan de wedstrijd veel moeite om alsnog een scheidsrechter te vinden. Soms resulterend in scheidsrechters uit onze vaste groep die maar liefst 3 wedstrijden in een weekend floten.

Nieuwe manier van indelen
Om die reden is de WGO in overleg getreden met zowel de TC als het Bestuur om tot een alternatieve manier van indelen te komen; Vanaf dit voorjaarsseizoen zullen wij spelers uit de senioren en junioren op naam indelen om een thuiswedstrijd van de E en F jeugd te fluiten. Bij deze indeling zullen trainers uitgesloten worden van verplichting, tenzij zij ook deel zijn van onze vaste scheidsrechters groep.

Instructies
Als je ingedeeld staat dan verwachten we dat je een half uur voor de wedstrijd aanwezig bent in je trainingspak. Achter de bar zullen de benodigde fluitjes, stopwatches en notitieblokjes te vinden zijn, gelieve deze hier ook weer te retourneren. Je krijgt een e-mail zodra je bent ingedeeld. Ook ontvang je een week van tevoren nog een e-mail ter herinnering.

Dit is een link naar het spelregelboekjeDit is een link naar meer informatie over de spelvorm 4 korfball.

Ruilen en wijziging doorgeven
Mocht een ingedeelde scheidsrechter echt niet willen of kunnen fluiten dan dient hij/zij zelf een ruil te maken met een ander. Je kunt ook denken het draaien van een bardienst of een keer oud papier lopen voor de ander.

Mocht je een ander bereid gevonden hebben om jouw wedstrijd te fluiten dan dien je de wijziging van die ruil door te voeren op de website. Daarvoor is een speciale pagina te vinden in het menu onder “competitie” of op vzod.nl/competitie/scheidsrechter-wijziging/. De wijziging zal dan ook worden doorgevoerd in het schema en het herinneringssysteem.

Werving
Tot slot willen wij graag nog melden dat we ook dit jaar weer een beroep zullen doen op alle B en C aspiranten om te fluiten op het schoolkorfbal toernooi om ze vervolgens te vragen deel te worden van onze vaste scheidsrechters groep. Ook zal er binnenkort een beroep gedaan worden op de ouders van nieuwe leden in de vorm van een informatiedag. Wij doen dus nog steeds hard ons best om onze vaste scheidsrechters groep aan te sterken zodat deze manier van indelen niet meer nodig is.

Vragen
Ben jij ingedeeld om te fluiten en ontvang je graag meer informatie? Neem dan contact op via wgo@vzod.nl.

Scheidsrechter worden?
Lijkt het je leuk om vaste scheidsrechter te worden? Neem dan ook graag contact met ons op via bovenstaand e-mailadres.

Groeten,

Paul te Riele
Namens de Werkgroep Opleidingen (WGO)
Ron Venema, René Sodekampff, Kees Vermeulen, Kees van Pelt & Martha van Dijk