Helaas is het Running Dinner vorig seizoen door ongelukkige samenloop van de competitie niet doorgegaan. Maar we gaan het binnenkort opnieuw proberen. Er zal gekookt, gerend en gegeten worden op 1 september 2018. Bij VZOD’s Running Dinner eet je met én bij clubgenoten en geniet je van een driegangendiner op een bijzondere locatie; bij mensen thuis! Of eigenlijk moeten we zeggen locaties, want elke gang eet je op een andere locatie, bij én met andere mensen van jouw eigen vereniging. En je krijgt zelf ook een gang naar keuze toegewezen die je voor een aantal mensen mag maken. Tijdens het Running Dinner weet je per gang niet met wie je eet, waar je eet en wat je eet en “ren” je van adres naar adres door Kudelstaart. De avond wordt afgesloten met een borrel in VZOD’s clubhuis aan de Wim Kan Dreef waar ervaringen en gerechten kunnen worden uitgewisseld. We zullen op tijd klaar zijn om nog te kunnen genieten van het vuurwerk bij de Watertoren in Aalsmeer. Geef je voor 22 augustus op via de website en laat de topchef in je naar boven komen! Opgeven kan op onderstaand formulier. 

HOE WERKT HET VZOD’S RUNNING DINNER? 

Het Running Dinner is voor alle leden vanaf 16 jaar, maar ook als ouders van jeugdleden mag je meedoen. Je geeft je op in koppels. Voorwaarde is dat je een locatie tot je beschikking hebt ín Kudelstaart waar je je gasten kunt ontvangen.

Het Running Dinner begint om 17.00 uur en bestaat uit drie gangen. Elk koppel krijgt voor aanvang van de eerste gang een smsje met daarin de lokatie waar het voorgerecht gegeten gaat worden, dit is een adres in Kudelstaart. Bij elke gang zitten er totaal zes tot acht mensen, waaronder gastvrouw en/of -heer, aan tafel. Op een vast moment openen alle koppels een envelop om te ontdekken waar ze het hoofdgerecht gaan eten. Uiteraard is dat adres voor iedereen verschillend. Na het hoofdgerecht gebeurt dit nog eenmaal voor het dessert. Na het dessert komen alle deelnemers rond 22.00 uur bijeen in het clubhuis om gezellig na te borrelen en ervaringen en gerechten uit te wisselen.

Alle deelnemende koppels bereiden zelf een gang. De deelnemers krijgen ruim een week van te voren te horen welke gang hij/zij moeten bereiden en voor hoeveel personen. Je bereidt je gerecht zoveel mogelijk voor…. en daarna begint het echte rennen. Want het kan wel eens zo zijn dat een deelnemer een voorgerecht als gast eet en gastvrouw of gastheer is voor het hoofdgerecht. Het is de uitdaging om op tijd weer thuis te zijn om de laatste hand aan het gerecht te leggen en de gasten te ontvangen voor hun culinaire verrassing! Uiteraard weet je wel van te voren hoelaat je gerecht klaar moet staan. En zoals een goede gastvrouw/-heer betaamd zorgt zij/hij voor een lekker drankje bij het eten.

Je kunt je samen (met je man/vrouw, partner, teamgenoot, buurman of beste vriend etc.) maar dus ook alleen opgeven. Geef je op vóór dinsdag 22 augustus 2018!