Na de promotie van vorig seizoen, mocht VZOD/FIQAS nu acte de présence geven in de eerste klasse. En dan ook gelijk tegen een pittige tegenstander, Atlantis uit Mijdrecht, die in de zaal ook eerste klasse speelt waarbij gewerkt wordt met een schotklok. Atlantis die met een grote selectie een lange en pittige voorbereiding achter de rug had, ging gelijk voortvarend van start. Zoals zij gewend zijn, werd er snel en veel geschoten en dit resulteerde al snel in een 3-0 voorsprong. VZOD/FIQAS moest nog even op gang komen maar vond gelukkig via de in Aalsmeer woonachtige Claudia Vervuurt (overgekomen van Rapid) de korf. Atlantis scoorde nog in dezelfde minuut tegen waarna Josine van der Zwaard subliem een vrije bal scoorde: 4-2. VZOD/FIQAS was weer aangehaakt, zeker toen Ruben Maat ook van afstand de 4-3 maakte. Atlantis werd hier echter niet nerveus van en scoorde tweemaal van afstand: 6-3, waarmee het gaatje weer drie was.

Na een korte drinkpauze halverwege de eerste helft vanwege de tropische omstandigheden, wist het team van trainer/coach Joe Rijpkema via Laura Viet en Ruben Maat opnieuw terug te komen tot 6-5. Vervolgens brak er een fase aan die tot de rust zou duren waarbij het aanvalsvak het nauwelijks lukte om nog de korf te raken. Airballen, plaatsfouten en gebrek aan rebound nekten de Kudelstaarters. Atlantis voelde dit natuurlijk feilloos aan en liep uit naar een 10-5 voorsprong. Een zware klus om dit nog om te draaien, maar na in de rust de koppen bij elkaar gestoken te hebben, begon VZOD/FIQAS met nieuwe moed aan de tweede helft. En dit wierp gelijk zijn vruchten af, routinier Vervuurt, Arian Maat en Thomas van der Zwaard brachten VZOD/FIQAS weer terug in de wedstrijd: 10-8. Toen was het beurt aan Atlantis om zich tijdig te herpakken wat ze ook deden: 12-8. Vanaf toen was het stuivertje wisselen naar 15-12 met goals van Josine van der Zwaard (2x), Joëlle Heil en Arian Maat. Waar Atlantis hun aanvallen ook varieerde met een doorloopbal speelde VZOD/FIQAS een stuk voorspelbaarder. Als het schot dan niet zuiver genoeg is, zal een tegenstander als Atlantis hier niet echt van wakker liggen. Na opnieuw een knal van afstand en een loepzuivere vrije bal van Josine van der Zwaard stond er met nog twee minuten op de klok 16-14 op het scorebord. Er zijn gekkere dingen gebeurd maar door een makkelijk verkregen strafworp van de goed leidende arbiter werd het gelijk 17-14. Geflatteerd werd ook nog de 18-14 gemaakt waarna Arian Maat van ver de 18-15 eindstand op het scorebord zette.

Een overwinning zou gestolen zijn geweest, een gelijkspel had ook al een mooie beloning geweest, maar ook met dit resultaat en veelal vertoonde spel, kan er met goede moed uitgekeken worden naar aanstaande zaterdag, thuis om 15.30 uur tegen de Vinken aan de Wim Kandreef.