Stippenkoning Marucie Klop benut 3 strafworpen

Stippenkoning Marucie Klop benut 3 strafworpen

Afgelopen zaterdag toog de ploeg van trainer/coach Klaas Bosman naar Amsterdam voor de confrontatie tegen MIK. Het warme weer en het passieve spel van de tegenstanders konden de VZOD-ers niet inspireren tot hoogstaand korfbal. Het vlaggenschip van VZOD/vdBoon is echter geen moment in gevaar geweest en won vrij gemakkelijk met 6-14 hun derde competitiewedstrijd.

Het was Bart Verheul die voor de 0-1 zorgde. De 0-2 hing in de lucht, maar het was MIK dat met een tegendoelpunt een snel groeiende voorsprong voorkwam. Dat was maar van tijdelijke aard, want via doelpunten van Arjan de Boer, Josine Verburg en Bart Verheul werd alsnog de voorsprong uitgebouwd tot 1-4. Het gevaar van MIK kwam voornamelijk van één enkele speler, die af en toe zijn doelpuntjes meepikte. Hij zorgde voor een 2-4 stand. Deze stand bleef lang op het scorebord prijken. Het overwicht was er al die tijd wel voor VZOD/vdBoon, maar het schot zat niet mee. Een doorbraak was moeilijk te forceren tegen het terugzakkende en defensief ingestelde MIK. Vlak voor rust wist stippenkoning Maurice Klop via een strafworp de voorsprong op te voeren tot 2-5.

Na rust leek de batterij weer aardig opgeladen. Een snelle goal van Maurice Klop, ook weer via een benutte strafworp, leek het begin van een grote voorsprong te worden. 2-6. MIK bleef echter op een achterstand van 3 doelpunten meedraaien door in deze fase mee te scoren met VZOD/vdBoon. 3-6. Zo bleef de voorsprong beperkt totdat een stand van 5-8 werd bereikt. Doelpunten kwamen tot stand via Dineke Westerhof (3-7) en Donja Passies (4-8). Het spel werd af en toe wat grimmiger in de duels, met name door de spelbepalende heer van MIK. De weerstand werd uiteindelijk gebroken door een reeks van 3 doelpunten aan de kant van VZOD/vdBoon. Eerst was het Bart Verheul (5-9) die zijn 3e doelpunt scoorde. Deze werd gevolgd door wederom een benutte strafworp van Maurice Klop (5-10). Uiteindelijk was het de solide spelende Josine Verburg die haar 2e doelpunt liet aantekenen (5-11) en daarmee het verschil op 6 doelpunten bracht. Vanaf dat moment was het enkel nog een kwestie van uitspelen en het hoofd koel houden, ondanks het klamme weer. Met het laatste plaagstootje van MIK (6-11) werden de laatste 3 doelpunten van VZOD/vdBoon ingeluid via Bart Verheul (6-12) en 2 keer Arjan de Boer (6-13 en 6-14). Geen hoogstaand korfbal dus, maar Klaas Bosman was toch tevreden over het spel. “Ze hielden zich goed aan de afspraken” zo vertelde hij na de wedstrijd en dat is zeker in dit soort wedstrijden van belang. Met de derde overwinning op rij ligt het vlaggenschip van VZOD/vdBoon op ramkoers. Volgende week spelen de blauw-zwarten weer thuis aan de Wim Kandreef in Kudelstaart. Om 15.30 uur klinkt dan het fluitsignaal voor het begin van de wedstrijd tegen DTS uit Enkhuizen.

mik-vzod