Op vrijdag 10 juni werd op het VZOD sportcomplex de finale gespeeld van de reserve Ereklasse van de KNKV competitie; een wedstrijd tussen LDODK/Rinsma Modeplein 2 en DVO/Accountor 2.  Volle bak bij VZOD, de vele meegereisde supporters zorgden voor een echte finalesfeer. Onder een heerlijk zonnetje werd de wedstrijd gespeeld, waarbij DVO aan het langste eind trok en met een eindstand van 16-10 zich kampioen mag noemen.

Een dag later werd nog een belangrijke wedstrijd gespeeld, die tussen VZOD/FIQAS 1 en KCD 1. Bij winst van de thuisspelende ploeg komt promotie onder handbereik. VZOD startte met alle vaste waarden in het veld en wist binnen 10 minuten uit te lopen naar 3-0 door doelpunten van Josine Verburg en Vincent Algra. KCD opent op dat moment hun score en het staat 3-1. Daarna volt een periode waarin beide ploegen moeite hebben met scoren; men speelt kort op elkaar en haalt geen voordeel uit de rebound. Maar halverwege de eerste helft komt Arian Maat weer tot scoren en daarmee is de ban gebroken lijkt het. Er wordt regelmatig gescoord, ook KCD weet de korf te vinden en men gaat de rust in met een stand van 9-4.

In de tweede helft moet VZOD direct een strafworp tegen incasseren, maar kort daarop antwoordt Algra met een doelpunt direct van achter de korf. Er volgen een aantal mooie acties, maar VZOD weet deze helaas niet te bekronen met een doelpunt.  Dat geeft KCD de gelegenheid terug te komen tot 11-8. Dan lijkt het of VZOD wat in paniek raakt en men gaat gehaast spelen, wat geheel onnodig is. Gelukkig hervindt men zich en loopt vervolgens weg van de tegenstander door een serie doelpunten van o.a. Joelle Heil, Thomas van der Zwaard, Ruben Maat en wederom Algra en Verburg. Coach Gert Krook past een aantal tactische wissels toe en laat junioor Isabella Ruesink debuteren in het eerste team, wat ze heel verdienstelijk doet. VZOD speelt de wedstrijd rustig uit en wint deze uiteindelijk met 18-11.

Door verlies van Reehorst ’45, waarmee VZOD de tweede plaats deelde, staat VZOD/FIQAS nu op een comfortabele tweede plek. Volgende week staat de wedstrijd tegen hekkensluiter ESDO op het programma, en kan promotie naar de tweede klasse een feit worden. Na de promotie in de zaalcompetitie is een promotie in de veldcompetitie een mooi afscheidscadeau voor trainer/coach Gert Krook. De wedstrijd wordt om 15.30 uur gespeeld op het veld van ESDO in Kockengen.